Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Польщі Ющенка підтримують, але радять не сваритися з Тимошенко

П'ятниця, 9 вересня 2005, 11:30

Колишній президент Польщі Лех Валенса вважає, що Україна не може побудувати демократію і здійснити необхідні реформи "одним наскоком, одними гарними людьми".

Про це Валенса заявив журналістам у Криниці Гурській, повідомляє ПроЄвропа.

"Найбільша проблема, щоб не зробити надто багато помилок, бо кілька помилок напевно буде, на це немає ради", - сказав Валенса.

Він зазначив, що вже під час помаранчевої революції побоювався, чи одна номенклатура, олігархія не змінить іншу.

Валенса вважає, що нестабільна політична ситуація в Україні виникла серед іншого через брак демократичних структур в країні та брак підтримки з боку Польщі та Євросоюзу.

"Немає плану Маршала нової генерації. Не йдеться про гроші, але, щоб використати потенціал, який зараз зупинився", - сказав Валенса.

Водночас маршалек Сейму Польщі Влодзімєж Цімошевич вважає, що президент Віктор Ющенко та екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не повинні припиняти співпрацю.

На його думку, відставка уряду України "не мусить означати зриву можливості співпраці між президентом Віктором Ющенком та Юлією Тимошенко."

Водночас, як додав він, це може означати кардинальну реорганізацію уряду.

"Два дні тому я розмовляв з Ющенком про політичну ситуацію, яка склалася в цій країні. Я не мав сумніву, що президент оцінив цю ситуацію як дуже серйозну, він пов’язував її певною мірою з перспективою наступних виборів до парламенту України", сказав Цімошевич.

Цімошевич додав, що Ющенко "шукав такого розв’язання, яке би істотно не зменшувало шансу політичних сил, які були творцями помаранчевої революції, на успіх у майбутніх виборах-2006".

"З позиції друга сказав, що належить зробити все, аби той добрий позитивний дух помаранчевої революції не був знищений", сказав Цімошевич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування