Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров сподівається на вступ до ЄС, а голова Єврокомісії нічого не обіцяє

Понеділок, 10 жовтня 2005, 09:47

Україна вважає початок переговорів про членство Туреччини у Європейському союзі сигналом того, що сподівання Києва щодо залучення до ЄС і надалі залишаються живими.

Про це йдеться у матеріалі часопису "Файненшл Таймс" під назвою "Турецькі переговори з Європейським Союзом надають надію Києву", повідомляє ВВС.

"Файненшл Таймс" наводить коментар прем’єр-міністра України Юрія Єханурова, який зазначив, що Україна пильно спостерігає за переговорним процесом з Туреччиною.

Найважливіше у цьому, на думку українського прем'єра, як пише часопис, це те, що процес розширення Євросоюзу не зупинився.

Єхануров також додає, що Україна хотіла просунутись до Євросоюзу, пришвидшивши ринкові реформи та встановивши чітку систему законів.

Зокрема, український прем'єр наголосив на бажанні завершити "реприватизацію" компаній, чия купівля супроводжувалась корупцією чи протизаконними діями.

"Минулого тижня, виступаючи після низки зустрічей у Європейській комісії, прем'єр Єхануров", - пише "ФТ", - "знайшов певне заспокоєння у словах голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу, який надав свою підтримку Києву, втім, зупинився, власне не пообіцявши конкретно Україні можливого членства у Європейському союзі".

Баррозу заявив, як пише часопис, що двері ЄС й надалі відкриті, і майбутнє України у Європі.

"Файненшл Таймс" пише, що Єхануров заявив: "Подібні коментарі особливо постають важливим моментом у справі перемоги у внутрішньо-українських дебатах щодо просування ближче до ЄС".

Однак часопис так само додає, що багато з офіційних представників Європейського союзу у приватних розмовах висловлюються досить скептично щодо можливості набуття Україною членства у ЄС надто після негативних результатів референдумів з питання Європейської конституції у Франції та Нідерландах.

Саме цей негативний результат, на думку деяких представників ЄС, продемонстрував подальше вороже ставлення до розширення Європейського союзу.

Часопис підсумовує, що частиною угоди, на якій ґрунтується початок переговорів з Туреччиною, Євросоюз зробив наголос на певні межі у майбутньому в процесі розширення ЄС, що у свою чергу, на думку "Файненшл Тайм", зможе занепокоїти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...