Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин теж подає в суд на Рудьковського

Понеділок, 10 жовтня 2005, 10:25

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір подати позов у суд на члена фракції Соцпартії Миколу Рудьковського за обвинувачення в перешкоджанні розслідуванню справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це Литвин сказав у неділю в ефірі телеканалу "Інтер".

Спікер підкреслив, що "необхідно спочатку відмовитися від істерики і спокійно почитати газету (газета Народної партії)". "Там не сказано, що Мороз (лідер Соцпартії) - організатор убивства Гонгадзе", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання про те, чи буде він подавати в суд на депутата Рудьковського, Литвин сказав: "Доведеться, оскільки він обвинуватив мене в тому, що я перешкоджаю розслідуванню цієї справи".

Литвин також підкреслив, що виступ депутата з обвинуваченнями на його адресу було зроблено для того, щоб він не поїхав на засідання Парламентської асамблеї ради Європи в Страсбург.

"Отут він не боїться, тому що нібито прикривається високою посадою, а там потрібно відповідати перед широкою громадськістю, перед Європою, перед представниками парламентів Європи", - сказав Литвин, пояснюючи мотивацію виступу Рудьковського.

"Але нічого з цієї провокації не вийшло", - підкреслив спікер.

Відповідаючи на питання, чи відчуває він себе винним у зв'язку зі справою про убивство журналіста, Литвин сказав: "Якби я почував себе винним, то я не говорив би. Я думаю, це зайва постановка питання".

Литвин також вважає за необхідне внести зміни у виборче законодавство для проведення чесних і прозорих виборів в органи місцевого самоврядування.

"З огляду на важливість і складність виборів, за моїм переконанням, краще було б провести вибори у Верховну Раду України, з огляду на велику кількість партій, і через певний період провести вибори в місцеві органи самоврядування", - сказав він.

У той же час спікер підкреслив, що "це зробити нереально".

У свою чергу гоолова центральної виборчої комісії Ярослав Давидович підкреслив, що для забезпечення контролю за проведенням виборів у місцеві органи влади в законодавство необхідно внести зміни. "Я апелюю буквально сьогодні до Володимира Литвина - у законодавство необхідно внести зміни. Тільки тоді ми зможемо провести чесні прозорі і законні місцеві вибори", - сказав голова Центвиборчкому.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...