Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знесе будинок, за який трясуть Порошенка?

Вівторок, 11 жовтня 2005, 17:11

Київрада зобов'язала ТОВ "Інвест" здійснити перебудову незавершеного будинку по вул. Грушевського, 9-а у відповідності із затвердженим проектом.

Таке рішення було прийнято у вівторок під час пленарного засідання сесії Київради, повідомляє УНІАН.

Як зазначив київський міський голова Олександр Омельченко, згідно з прийнятим рішенням, у будинку по вулиці Грушевського, 9-а буде зменшено поверховість, згідно із затвердженою проектною документацією.

В коментарі журналістам Омельченко зазначив, що Київрада має великі повноваження, "але рахувати поверхи - не входить в обов'язки ради".

"Тому, чи 15, чи 20 поверхів залишити в цьому будинку – це буде вирішувати містобудівна рада. Київрада має право розглянути будь-яке питання, в тому числі і відповідність проектного змісту будинку на Грушевського, 9-а до тих нормативів, які були затверджені містобудівної радою, пройшли експертизу", - сказав Омельченко.

Як повідомлялося, проект будівництва житлового комплексу на вул. Грушевського, 9-а, затверджений Головкиївархітектури в 2003 році, передбачав будівництво одного будинку заввишки 15 поверхів (центральної секції) і 9 поверхів (бічних).

Після цього замовник двічі подавав проект на коригування в Головкиївархітектури для підвищення поверховості і будівництва другої черги комплексу на прилеглому майданчику.

Не одержавши позитивного висновку Київдержекспертизи, замовник продовжив будівництво, і на сьогодні споруджена центральна секція висотою в 22 поверхи і бічні - в 11 поверхів.

Водночас, як повідомляє Обком з посиланням на Українські новини, президент Віктор Ющенко має намір доручити знести будинок на вулиці Грушевського у випадку встановлення порушень законодавства при одержанні дозволу на його будівництво.

Про це він заявив на прес-конференції в 275-ій військовій частині біля Новобогданівки.

Ющенко заявив, що він доручив Омельченку і відповідальним структурам розібратися в законності одержання дозволу на будівництво будинку.

"Якщо ми одержимо докази порушення законодавства в цьому питанні, то я буду наполягати на зносі цього об'єкту", - заявив президент.

Як відомо, у понеділок Генпрокуратура порушила справу проти Петра Порошенка за протидію законній господарській діяльності двох підприємств, які зводили будинок по вул. Грушевського, 9-а у м. Києві, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: