Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах займеться продуктами. Тимошенко поки не кличуть

Понеділок, 17 жовтня 2005, 15:28

На засіданні Ради нацбезпеки й оборони, що відбудеться в другій половині жовтня, буде обговорюватися пакет першочергових антикризових заходів.

Про це повідомив у понеділок у Києві секретар РНБО Анатолій Кінах.

Відповідаючи на питання, що входить у цей пакет, Кінах відзначив, що, у першу чергу, мова йде про ситуацію в агропромисловому комплексі. Фактично мова йде, за словами Кінаха, про "продовольчу безпеку".

"Ми будемо розглядати в пакеті антикризових заходів ситуації в енергетиці з погляду енергетичного балансу України, наявності ресурсів, розумної цінової політики, маючи на увазі пріоритет інтересів і конкурентноздатність української економіки, і недопущення зниження рівня життя наших громадян".

Кінах також відзначив, що антикризові заходи опрацьовуються разом з Кабінетом міністрів, і над ними працює група експертів провідних аналітичних центрів.

"Пакет антикризових заходів має бути незмінною частиною нашої бюджетної, фінансової, податкової й соціальної політики на 2006 рік у складі того бюджету, що розглядається в парламенті України", - сказав секретар.

Крім того, до порядку денного засідання РНБО включені обговорення соціально-економічної ситуації, хід підготовки до вступу у Світову організацію торгівлі, інвестиційний клімат, посилення захисту прав власників, зміцнення довіри інвесторів до України.

Кінах також заявив, що не має наміру ліквідувати створені при його попереднику Петру Порошенку міжвідомчі комісії, які працюють під егідою секретаря РНБО.

За його словами, зараз проводиться інвентаризація в тому числі складу й напрямків діяльності таких комісій. "Частина міжвідомчих комісій з урахуванням зміни їхнього персонального складу будуть продовжувати свою роботу. Про це є відповідне рішення президента", - сказав Кінах.

Кінах також підкреслив, що структура РНБО й положення про цю раду повністю відповідають Конституції України.

"РНБО абсолютно відповідає вимогам Конституції України, законодавству, національній безпеці. Головна функція тільки посилена, це в першу чергу сучасний захист просування української економіки й політичних інтересів і зміцнення внутрішньої й зовнішньої безпеки. І цих функцій цілком достатньо", - сказав Кінах.

Він відзначив, що президент підтримав його пропозицію про створення експертно-суспільної ради при РНБО. "Це буде потужний інтелектуальний, професійний орган, куди будуть залучатися професіонали, аналітики, експерти", - сказав Кінах.

Раніше Ющенко заявляв, що має намір провести засідання РНБО, присвячене корупції, на яке будуть запрошені Юлія Тимошенко, Петро Порошенко й інші.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:41
У Грузії із сутичками відбувся багатотисячний мітинг проти закону про "іноагентів"
07:29
Росіяни 346 разів обстріляли Запорізьку область: поранили чоловіка, зруйнували житло
06:54
Генштаб: На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше – на Авдіївському напрямку
06:48
Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики
05:52
На ТОТ Запорізької області росіяни мають намір продавати захоплене житло українців – Федоров
04:58
У США Оклахомою пронісся торнадо – четверо загиблих і щонайменше 100 поранених
03:58
Відхід Сил оборони з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян – ISW
02:58
Спротив: Росіяни вербують білоруську молодь для збирання БпЛА
02:46
Скелетоніст Гераскевич: Якщо спорт поза політикою, то його найбільше політизує президент МОК Томас Бах
02:16
Росіяни атакували Сумщину некерованими ракетами, скинули 25 мін
Усі новини...