Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв узаконити права Януковича

Понеділок, 17 жовтня 2005, 17:32

Президент Віктор Ющенко заявив про відсутність в Україні переслідувань з політичних і бізнесових мотивів та наголосив на поширенні свободи слова.

Про це він сказав у своїй промові під час зустрічі з членами Королівського інституту міжнародних справ у Лондоні, повідомляє в понеділок прес-служба президента.

"Точку зору опозиції поважають так само, як і точку зору провладних сил", – заявив Ющенко і додав, що нова українська влада готова надати правові гарантії опозиції.

Реклама:

У своєму виступі Ющенко зосередився, зокрема, на кроках і завданнях України щодо євроатлантичної інтеграції.

"Сьогодні українська молода демократія має перед собою безліч викликів. Нашою стратегією, баченням української присутності у світі, ключовим сегментом зовнішньої політики повинні стати інтеграція до ЄС та НАТО", – наголосив президент.

У той же час він нагадав, що 22 лютого 2005 року Україна та ЄС підписали План дій терміном на три роки, який має завершитися переговорами щодо асоційованого членства України в Євросоюзі.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми задоволені ходом реалізації Плану дій. Із 67 зобов’язань у його рамках виконано дві третини", – відзначив Ющенко. "Ми готові взяти на себе відповідальність виконати всі положення цього документа, які стосуються України", – додав він.

Окрім цього, президент зосередився на питаннях міжнародної безпеки, зазначивши, що Україна разом зі світовою громадськістю "рішуче засуджує тероризм в усіх його проявах".

"Ми і далі братимемо активну участь у зусиллях антитерористичної коаліції, спрямованих на протидію глобальним загрозам", – запевнив Ющенко. "Водночас ми твердо переконані, що для остаточного подолання тероризму потрібно знищити саме середовище, яке його живить – нетерпимість, тиранію, злидні і приниження", – сказав президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування