Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не може лікувати Вітренко

Понеділок, 17 жовтня 2005, 18:26

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає відповідальними за бійку в центрі Києва під час акції комуністів і ПСПУ проти реабілітації ОУН-УПА тих, хто поставив свої підписи під заявками на проведення акцій.

Про це він заявив у понеділок в ефірі 5 каналу, коментуючи звинувачення лідера ПСПУ Наталі Вітренко стосовно перешкоджання міліції проведенню мітингів 15 жовтня.

"Наскільки я бачив на всіх оперативних зйомках, на всіх публічних зйомках, працівники міліції заважали бити один одного двом різним ідеологічним політичним силам, які зійшлися згідно з рішенням суду в один момент на Хрещатику з абсолютно полярними цілями", - відзначив міністр.

"Як тільки сутички ставали неминучими, працівники міліції затримували розбишак і роз'єднували ці політичні сторони, незаважаючи їм, власне, мітингувати", - додав він.

У той же час Луценко висловив переконання, що "дії як одних, так і інших організаторів подій на Хрещатику мають ознаки порушень тих заявок, які вони подавали на адресу Київської міської адміністрації".

"Вони обіцяли мирну демонстрацію, а не напади з дрючками на своїх опонентів. Думаю, що за це потрібно притягати до відповідальності тих, хто поставив свої підписи під відповідними заявками. Переконаний, що так воно і буде", - підкреслив міністр.

Відповідь на заяви Вітренко міністр почав словами: "Про жінок треба говорити або добре, або ніяк. Тим більше, що я не доктор, а інженер електронної техніки".

Як повідомлялося раніше, голова ПСПУ Вітренко вимагає від президента Віктора Ющенка порушити кримінальну справу щодо міліціонерів за перевищення повноважень під час акції ПСПУ проти реабілітації українських націоналістів 15 жовтня на Майдані Незалежності.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування