Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко думає, що економіка видужує від Тимошенко

Понеділок, 17 жовтня 2005, 20:04

Президент Віктор Ющенко переконаний, що сьогодні найбільші економічні кризи в Україні залишилися позаду.

Про це він сказав в понеділок в інформаційному агентстві "Блумберг" у Лондоні, повідомляє прес-служба президента.

Коментуючи економічну ситуацію в Україні, Ющенко зазначив, що для української економіки "настав час стабілізації".

"Українська економіка виправляється від тих шоків, яких вона зазнала під час виборів, а також від помилок, допущених протягом останніх місяців", – констатував президент.

Президент висловив переконання, що в найближчі два місяці економічна ситуація в країні відчутно покращиться. За його словами, йдеться зокрема про те, що будуть відновлені темпи зростання ВВП – вже в жовтні цей показник почав збільшуватися.

Президент також наголосив, що в Україні буде переглянуто регуляторну політику.

У своєму виступі Ющенко крім того, зазначив, що метою української влади є забезпечення росту інвестицій у національну економіку в 5-7 разів.

Він висловив переконання, що цю мету буде "втілено в життя". Президент підкреслив, що в цьому контексті актуальним є питання взаємної довіри влади та бізнесу. З одного боку, влада має забезпечити бізнесу умови для ведення чесної діяльності, з іншого – вимагатиме від підприємців чесної сплати податків.

Говорячи про хід приватизаційних процесів в Україні, Ющенко зокрема зазначив, що приватизацію "Криворіжсталі" буде проведено "на високому рівні" з "повним дотриманням правової та публічної сторони". Президент відзначив існуючий сьогодні "великий інтерес" до цього об’єкту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування