Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко готовий на поступки заради любові з Україною

Вівторок, 18 жовтня 2005, 11:58

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що білоруський й український народи розірвати практично неможливо.

Про це Лукашенко заявив, зустрічаючись у Мінську із прем'єром України Юрієм Єхануровим, повідомляють "Новості Україна".

"Буде неправильно в силу якихось причин рубати по-живому й розвести український і білоруський народи", - сказав Лукашенко.

За словами президента Білорусії, його задовольняє та динаміка двосторонніх відносин, яка склалася між Білорусією й Україною.

"У сфері політики мене влаштовує та тенденція, що складається в білорусько-українських відносинах, дай Боже, щоб вона збереглася", - сказав Лукашенко.

Він відзначив, що білоруська сторона готова йти на певні поступки, з огляду на інтереси двох народів.

"Ми готові на взаємоприйнятій основі вирішувати питання навіть із певними витратами для себе, але в ім'я майбутнього", - заявив білоруський лідер. При цьому він підкреслив: "Нас розірвати навряд чи комусь дозволено. І немає таких політиків у Білорусії й Україні, кому це цікаво".

Стосовно торгово-економічних відносин двох країн Лукашенко підкреслив, що "нинішні взаємини у сфері економіки складаються так, що й кращого бажати не варто".

Він відзначив, що в цей час товарообіг між двома державами в $1 мільярд 200 мільйонів. "Я думаю, під кінець року ми перевершимо заповітну грань в $1,5 мільярда", - сказав Лукашенко.

За його словами, питання, які необхідно вирішити в ході нинішнього візиту прем'єра України в Білорусію, давно визначені. Лукашенко відзначив, що в пакет питань, який підготовлений до розгляду, включені пункти з подачі української сторони, і рішення цих питань залежить не від білорусів.

У свою чергу, Єхануров відзначив, що сподівається на продовження того діалогу, що зараз йде між двома державами.

Він повідомив, що готується наступного року зустріч двох президентів - Лукашенка і Ющенка.

Щодо українських інтересів у сфері економіки Єхануров відзначив, що у вівторок у Мінську буде обговорено пакет енергетичних питань, а також створення спільних підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування