Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матвієнко не дасть розколотися "Собору" через Тимошенко

Середа, 19 жовтня 2005, 14:14

Частина керівництва партії УРП "Собор" заявляє про створення в партії внутрішньопартійної фракції "Соборна Батьківщина".

Причиною такого рішення підписанти заяви називають намагання Анатолія Матвієнка "узурпувати" владу в партії.

"Матвієнко, безпідставно звинувативши партійців у зраді національних інтересів, шантажуючи обласні організації шляхом позбавлення фінансової підтримки, розпочав бурхливу діяльність, спрямовану на розкол партії", - говориться в заяві, поширеній від імені центрального проводу "Собору".

"Його спроби напередодні парламентських виборів похапцем творити якусь міфічну третю силу мають на меті лише одне – звести нанівець присутність націонал-демократів як у парламенті, так і в місцевих радах та послабити Блок Юлії Тимошенко", - зазначають підписанти.

Щоб зберегти "монолітність найвпливовішої в Україні національно-патріотичної політичної сили, вірної революційним ідеалам Майдану – Блоку Юлії Тимошенко, дотримання істинного духу українського республіканізму, відродження в українській політиці ідеалів Української Гельсінської групи", частина соборівців створила свою внутрішньопартійну фракцію.

Водночас, як відомо, раніше сам Матвієнко звинуватив частину центрального проводу в тому, що вони поставили бажання отримати місце в парламенті від БЮТ вище партійних інтересів.

Водночас прес-служба УРП "Собор" заявляє, що Матвієнко "ніколи не прагнув розколу партії і більше того, докладе всіх зусиль для збереження її єдності на позачерговому XV з’їзді".

Прес-служба також нагадує, що Матвієнко "ніколи не заперечував можливості блокування "Собору" з партією "Батьківщина" в рамках блоку Юлії Тимошенко, але послідовно наголошував на тому, що таке блокування має відбуватися на ідейних принципах, прийнятних для "Собору" як національно-демократичної партії, а також, що існує альтернатива такому блокуванню".

На 22 жовтня заплановано з'їзд партії "Собор".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування