Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Таксисти заблокують Київ

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 12:10

Одноденна всеукраїнська акція протесту таксистів, у якій візьмуть участь близько 100 тис. водіїв таксі, відбудеться у Києві 3 листопада.

Про це заявив голова профспілки таксистів України Василь Попик, повідомляє у п'ятницю Ліга.

За словами Попика, під час акції планується перекрити всі під'їзні дороги до Києва. Її проведення пов'язано з прийняттям змін до закону України "Про автомобільний транспорт", які "сильно вдарять по приватному перевезенню в Україні".

Крім того, таксисти мають намір вимагати від влади вжити компенсаційних заходів щодо підвищення цін на нафту і паливо.

"Таксисти не знають, що робити - паливо не перестає дорожчати. Ми змушені підвищувати вартість перевезень, у той же час відомо, що не всі наші клієнти можуть дозволити собі користуватися послугами таксі за новими розцінками", - зауважив голова профспілки.

"У багатьох країнах введено компенсаційні заходи через підвищення вартості палива. Наприклад, державна підтримка по газифікації перевізників", - зазначив Попик. Він також додав, що існує безліч заходів для підтримки перевізників і таксистів, але "ніхто не хоче займатися рішенням цієї проблеми".

Як повідомлялося раніше, у вересні автоперевізники Львова провели аналогічну акцію протесту, метою якої було не допустити прийняття парламентом закону "Про автомобільний транспорт".

На думку учасників акції, у тому вигляді, у якому закон було прийнято у першому читанні, він унеможливить роботу приватних таксистів і призведе до монополізації ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування