Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звільнив підозрілого радника через його бізнес

П'ятниця, 21 жовтня 2005, 14:04

Позаштатний радник президента Ющенка Харес Юссеф був звільнений з посади через принцип відділення влади від бізнесу.

Про це в пятницю на брифінгу заявив голова секретаріату президента Олег Рибачук.

"Причина – відділення влади від бізнесу. Це послідовна політика", - зазначив Рибачук.

"Харес – успішний бізнесмен. Інше питання, що він є іноземним громадянином", - зауважив голова секретаріату.

На питання, чи не є причиною те, що СБУ має на нього якісь матеріали, Рибачук відповів: "Я думаю, що може бути, а може і не бути, але рішення є те, що є послідовне відмежування. І просто є серед людей такі, які могли б теж претендувати на звання радників, які відіграли роль у минулому і мають бізнес", - сказав він.

Він також додав, що "мало знайомий" з Харесом особисто.

Як повідомлялося, в четвер президент підписав указ про звільнення Хареса. За інформацією джерел "Української правди", СБУ звертало увагу Ющенка про неприпустимість перебування Юссефа на цій посаді та можливі наслідки компрометації через це президента.

Юссеф – єдиний серед українських бізнесменів, хто супроводжував Ющенка на Всесвітній економічний форум в Давосі у січні цього року. Існувала також інформація, що він якийсь час допомагав президентській родині.

Він брав участь у проектах під патронатом Катерини Ющенко. За словами самого Юссефа, це він на прохання Ющенка забезпечив транспортування Насті Овчар до США.

За наявною інформацією, Юссеф разом з Вадимом Новинським, Алішером Усмановим і Григорієм Суркісом має інтереси на металургійному підприємстві в Рибниці, що на кордоні Молдови і Придністров'я.

Протягом останнього часу Юссеф для реабілітації свого іміджу найняв піар-компанію, що, втім, не врятувало від звільнення. За даними УП, це відбулося за наполяганням голови секретаріату президента Олега Рибачука.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: