Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк не хоче буди заручницею. Вона може залишитись?

Понеділок, 24 жовтня 2005, 15:23

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявляє, що подала заяву про відставку через "брудні інтриги", спрямовані на дискредитацію ФДМУ, Соціалістичної партії України та її особисто.

Про це йдеться в переданому зверненні Семенюк до співвітчизників, повідомляє УНІАН.

Як зазначає Семенюк, на новій посаді вона "зіткнулася з цілою низкою невирішених проблем, та правовою незахищеністю фахівців, які принципово відстоювали інтереси держави в управлінні майном".

За словами Семенюк підходи Фонду до реалізації державної політики у сфері майна не могли не зачепити інтереси окремих угрупувань. Почалися зіткнення цих інтересів та інтересів держави, особливо коли постало питання про приватизацію Криворізького гірничо-металургійного комбінату.

Семенюк нагадує, що однією з умов входження соціалістів до влади в угоді між Віктором Ющенком та Олександром Морозом про підтримку першого на президентських виборах, було повернення державі стратегічно важливих об'єктів.

Семенюк наголошує, що вона завжди була прихильником утримання в руках держави прибуткових об'єктів, особливо таких як ВАТ "Криворіжсталь" (яке потенційно може давати прибутку державі до 2 млрд. гривень щорічно). З цією метою вона подавала до Верховної Ради законопроект "Про управління державним майном", який до цього часу не ухвалений.

"Разом з тим, ФДМ змушений був виконувати прийняті у червні цього року рішення уряду Юлії Тимошенко, спрямовані на продаж об'єкту", зазначає Семенюк.

На її переконання, на той час постанова Верховної Ради про відміну продажу "Криворіжсталі" була б "вчасною, такою, що не зашкодила б інвестиційному клімату, іміджу держави та сприяла б правовому врегулюванню управління об'єктом".

Однак, зазначає Семенюк, прийняття такої постанови в час, коли потенційними покупцями внесено три млрд. гривень застави, загрожує державі міжнародними судами та штрафними санкціями, які своїми обсягами можуть досягти рівня державного бюджету України.

"Ви були свідками розгорнутих у ЗМІ шалених брудних інтриг, спрямованих на дискредитацію Фонду, Соцпартії та мене особисто. Фактично, Фонд і я, як голова (ФДМУ) поставлені в ситуацію заручників", - зазначила Семенюк.

"Тому ці звинувачення вважаю безпідставними, спрямованими на протидію процесу впорядкування майнових відносин. Виконувати таку роль не вважаю за доцільне. Адже Фондом в порядку контролю за виконанням інвестиційних зобов'язань подано цілу низку судових позовів, по поверненню державного майна", - додала вона.

"Відповідально заявляю, що боротьби і труднощів не боюсь і готова продовжити справу за умови прийняття законів "Про Фонд державного майна", "Про управління державним майном", "Про акціонерні товариства". Але втягувати себе в інтригу в ситуації правової неврегульованості не стану. Тому змушена подати на розгляд Президентові заяву про свою відставку", - йдеться у зверненні Семенюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування