Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Індус, який купив "Криворіжсталь", вже приготував $2,7 мільярдів "готівкою"

Понеділок, 24 жовтня 2005, 16:00

Переможець аукціону з продажу "Криворіжсталі" Міттал Стіл не матиме проблем з тим, щоб розрахуватися за підприємство.

"Протягом 36 днів ми закриємо трансакцію", - сказав керівник компанії Лакшмі Міттал на прес-конференції в Києві.

Присутній там же його син, головний фінансовий директор "Міттал Стіл" Адітья Міттал повідомив, що в них є станом на 30 липня 2005 року 2,7 млрд. доларів "готівкою" (так переклав найнятий ними перекладач слово "cash", хоча скоріше ідеться про "вільні гроші" Міттала).

Також у "Міттал Стіл" є можливість взяти в борг фінансових ресурсів на 5,2 млрд. без залогу акцій "Криворіжсталі". Зокрема, сказав молодший Міттал, минулого тижня вони досягли домовленості з "Сітігруп" про запозичення 3 мільярдів.

Лакшмі Міттал не дав прямої відповіді, коли він планує окупити заплачені за "Криворіжсталь" гроші: "Сподіваюсь, що скоро".

На питання, чи може це трапитися протягом 12 років, він відповів: "Це дуже довгий період. Це відбудеться швидше".

Про потенційну потужність "Криворіжсталі" Міттал сказав, що комбінат може випускати 10 мільйонів тонн продукції на рік.

На питання про оскарження повторної приватизації "Криворіжсталі" попередніми власниками, Міттал відповів, що рішення уряду вдруге продати комбінат "було правильним".

Лакшмі Міттал також повідомив, що вони зацікавленні у придбанні в Україні шахт, які видобувають "вугілля, необхідне для металургії".

Про можливість участі "Міттал стіл" в участі в конкурсі з приватизації Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд, Лакшмі Міттал відповів: "Ми цікавимось цим комбінатом протягом останніх чотирьох років".


Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування