Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пташиного грипу в Україні не знайшли

Середа, 26 жовтня 2005, 17:46

Кілька тисяч осіб в Україні вже пройшли тестування на виявлення захворювання пташиним грипом, однак у жодному випадку вірус виявлений не був, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Сергій Бережной.

"Ми активно шукаємо, але поки не знайшли жодного випадку", - сказав він кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна" у середу в Києві.

За його словами, у кожному великому місті є достатня кількість тест-систем, що використовуються, виходячи зі ступеня ризику занедужати пташиним грипом.

"Є ціла низка факторів, які лікар повинен враховувати, тому що пташиний грип може з'явитися тільки за певних умов", - сказав Бережной.

Так, за його словами, лікарі в першу чергу призначають тестування людям із груп підвищеного ризику, таким як працівники птахоферм або тим, хто міг контактувати з птахом, а також люди, що були в країнах, у яких виявлені випадки захворювання людей пташиним грипом.

Бережной повідомив, що всі прикордонні області України оголошені зоною підвищеного ризику, де карантинні служби перебувають у стані високої готовності.

Зокрема, для запобігання влучення пташиного грипу на територію України карантинні служби беруть на облік усіх людей, що в'їжджають у країни з ознаками захворювання грипом або ОРЗ, і потім інформація про таких людей передається в регіони, куди вони прямують, а самим людям рекомендується терміново звернутися до лікаря.

Заступник міністра також підкреслив, що до сьогоднішнього дня у світі немає жодного зареєстрованого випадку, який би підтверджував можливість передачі модифікованого грипу від людини до людини.

За даними, наявними на сьогоднішній день, людина може занедужати мутуючим вірусом, тільки якщо вона заразиться одночасно і людським, і пташиним грипом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування