Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пінчука відібрали дітей-сиріт

Четвер, 27 жовтня 2005, 10:40

Міністерство освіти і науки більше не буде зобов'язувати страхувати дітей-сиріт винятково в страховій компанії "Оранта".

Таку вимогу поставив відомству Антимонопольний комітет, пише газета "Дело".

"Міносвіти повідомило всім школам-інтернатам і притулкам, що вони можуть на конкурсних засадах вибирати компанії для страхування дітей-сиріт", - повідомив керівник прес-служби АМК Богдан Якимюк.

За його словами, міносвіти вибрало "Оранту", керуючись багатим досвідом роботи цієї компанії на страховому ринку.

Він відзначив, що передбачалося проведення відкритого конкурсу з відбору страховиків, а чиновники міністерства "спеціальним листом порекомендували вибрати "Оранту" і тим самим обмежили конкуренцію". У результаті на ринку було створено привілейоване становище цієї страхової компанії.

В "Оранті" кажуть, що не є монополістами в цьому сегменті. "Жодної монополії, насправді, не було. "Оранта" має найбільш розгалужену мережу, тому міносвіти рекомендувало саме нашу компанію, - говорить президент "Оранти" Олександр Завада.

"Лист, про який говорить АМК, вийшов давно. Він був підписаний одним із заступників міністра освіти і не мав примусового характеру", - відзначив він.

У компанії повідомили, що будуть і далі страхувати дітей-сиріт. "Ми як працювали, так і працюємо", - відзначає Завада.

Антимонопольний комітет головною причиною монополії згаданої страхової компанії вважає саме чиновників міносвіти. "Це проблема не "Оранти", а міністерства", - упевнений Богдан Якимюк.

На питання, чи будуть застосовані адміністративні санкції до винних, в АМК заявили, що не мають права штрафувати органи державної влади.

Зараз міносвіти розробляє нову інструкцію страхування дітей-сиріт з урахуванням зауважень і пропозицій антимонопольників.

"Оранта" входить до числа найбільших страхових компаній. За даними агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку її акціонерами є Фонд державного майна - 25%, Нижньодніпровський трубопрокатний завод - 24,99%, "Сонекс Індастріз" (Київ) - 20,23%, і Укрсоцбанк - 14,42%, а також працівники  компанії. "Оранта" підконтрольна Віктору Пінчуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування