Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі звільнив радника, який купував в України браковану техніку

П'ятниця, 28 жовтня 2005, 12:58

Президент Грузії Михайло Саакашвілі відправив у відставку свого головного військового радника - заступника секретаря Ради національної безпеки бригадного генерала Вахтанга Капанадзе.

"Капанадзе сам подав президенту рапорт про відставку, і в четвер увечері президент задовольнив цей рапорт", - сказало "Інтерфаксу-АВН" у п'ятницю інформоване джерело в президентському військовому відомстві.

Воно відзначило, що відставка Капанадзе пов'язана зі скандалом з приводу закупленої в України військової техніки. За цією справою правоохоронними органами Грузії вже затримано троє високопоставлених офіцерів Міноборони.

"Капанадзе був одним з організаторів цієї закупівлі - у той час він очолював Генеральний штаб, і тепер, коли протягом року велика частина з 40 закуплених бойових машин піхоти БМП-2 вийшла з ладу, до нього також є серйозні питання", - сказав співрозмовник агентства.

Капанадзе 45 років, військову освіту одержав всередині 90-х років у США. Військова кар'єра його склалася в часи грузино-осетинських і грузино-абхазького збройних конфліктів, у ході яких він пройшов шлях від добровольця до офіцера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування