Омельченко дозволив "вставляти палки в колеса"

Понеділок, 31 жовтня 2005, 16:49

У Києві вводяться додаткові заходи для зменшення автомобільних заторів на вулицях у вигляді блокування коліс машин, які припарковані у невстановлених місцях.

За словами прес-служби Київської держадміністрації, 28 жовтня мер Києва Олександр Омельченко підписав відповідну постанову.

Згідно з документом, комунальне підприємство "Київдорсервіс" призначено оператором по блокуванню і розблокуванню коліс авто, що порушили правила дорожнього руху в частині зупинки і стоянки автомобілів у зоні дії знаків "Зупинка заборонена" і "Стоянка заборонена".

Тарифи на платні послуги з блокування і розблокування коліс авто будуть розроблені і затверджені в місячний термін за узгодженням з головним управлінням з питань цінової політики.

Для забезпечення роботи з блокування і розблокування коліс автомобілів КП "Київдорсервіс" доручено створити у своєму складі постійно діючі мобільні групи та обладнати їх необхідними матеріально-технічними засобами.

Зокрема, "Київдорсервісу" необхідно купити пристрої для блокування коліс легкових автомобілів на 0,5 млн. гривень, спеціальні автомобілі ВАЗ-2104 для мобільних груп і перевезення блокувальних пристроїв (вартість автомобілів 0,3 млн. гривень).

Також потрібні портативні електронні реєстратори розрахункових операцій, вартість яких становитиме 0,015 млн. гривень. Вартість інформаційних табличок до дорожніх знаків про можливості блокування коліс оцінюється в 0,1 млн. гривень.

Визначитися з джерелами фінансування купівлі техніки мають протягом місяця.

Відповідно до розпорядження, заходи для блокування коліс в автомобілів, що припарковані з порушенням правил, почнуть застосовувати через місяць після прийняття даного розпорядження, тобто з 28 листопада.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування