Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Готується розкол блоку Тимошенко?

Вівторок, 4 жовтня 2005, 11:10

Депутати з фракції Блоку Юлії Тимошенко і заступники голови Української республіканської партії "Собор" вважають, що Анатолій Матвієнко повернувся в цю партію для розколу БЮТ.

Про це сказано у заяві депутатів Левка Лук'яненка, Віталія Коржа, Григорія Омельченка, Сергія Шевчука. Крім них, текст підписали заступники голови УРП "Собор" Володимир Шовкошитний, Любов Стасів та Володимир Олійник.

"Ситуація, яка склалася в Українській республіканській партії "Собор", доводить, що метою певних політичних сил в Україні є розкол БЮТ та послаблення позицій блоку напередодні парламентських виборів-2006", - наголошують підписанти документа.

Як відомо, Блок Юлії Тимошенко було створено в 2001 році з партій "Батьківщина", УРП "Собор" і Української соціал-демократичної партії.

Підписанти наголошують, що "УРП "Собор" завжди чітко і послідовно дотримувалася своїх союзницьких зобов'язань у БЮТ".

У заяві нагадується, що голова "Собору" Матвієнко заявив про відставку, якщо депутатська група республіканців у складі фракції БЮТ не голосуватиме за кандидата в прем'єри Юрія Єханурова.

"Незважаючи на такий своєрідний шантаж, депутати від УРП "Собор" підтримали позицію фракції БЮТ. За що їх, а разом з ними і всю партію, Матвієнко звинуватив у зраді національних інтересів України і розповсюдив заяву про свій вихід із партії і з посади голови УРП "Собор". Рада старійшин та центральний провід розцінили цей факт як серйозну політичну помилку, і погодилися із відставкою Матвієнка", - йдеться у повідомленні.

Однак, на думку підписантів, Матвієнко не полишив думки остаточно вивести УРП "Собор" із БЮТ.

"Із цією метою він перетворив засідання центральної ради на судилище депутатської групи та членів центрального проводу. В порушення всіх статутних норм Матвієнко ніби таки відновив своє членство в партії і головування в ній", - заявляють автори документа.

Вони вважають, що "головною передумовою повернення Матвієнка до УРП "Собор" він поставив вихід партії із БЮТ і створення нового блоку незрозумілої конфігурації".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: