Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стретович хоче швидше заборонити кумівство, а соціалісти перевірять, хто нажився на цукрі

Середа, 5 жовтня 2005, 12:25

Депутат Володимир Стретович із фракції "Наша Україна" пропонує взяти за основу проект закону про внесення змін і доповнень у деякі закони України (стосовно заборони кумівства).

Цю пропозицію голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією зареєстровано у Верховній Раді в середу.

Як йдеться в пояснювальній записці, законопроект спрямований на "посилення режиму заборони для державних службовців на зловживання владними повноваженнями при призначенні близьких родичів, свояків, друзів, хрещених батьків/матерів членів своєї родини на державні посади".

"Такі зловживання особистими стосунками сприяють клановості й кулуарності прийняття рішень на державному рівні в інтересах лише невеликої групи людей, пов’язаних родинними і ментальними стосунками (маються на увазі хрещені батьки членів родини)", - пояснює депутат.

У середу на ранковому пленарному засіданні голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив низку запитів депутатів до центральних органів влади.

Зокрема, Верховна Рада направить генеральному прокурору запит депутата Олега Каратуманова з приводу розкрадання державних коштів вищими посадовими особами.

У запиті йдеться про використання керівниками держпідприємства поліграфічного комбінату "Україна" службового становища з метою реалізації тіньових схем по присвоєнню державних коштів, використанню цих коштів не за цільовим призначенням для задоволення своїх політичних амбіцій.

Водночас парламент відмовився підтримати запит депутата Сергія Олексіюка президенту Ющенку з приводу злочинного захоплення стратегічного державного підприємства з виготовлення документів суворої звітності високими посадовими особами РНБО, Кабінету міністрів, секретаріату президента.

Прем'єр-міністру, голові СБУ, генпрокурору, міністру внутрішніх справ буде спрямований запит члена фракції Соцпартії Миколи Рудьковського щодо обставин нанесення збитків державі, державному бюджету і вітчизняним сільгоспвиробникам у результаті махінацій уряду щодо незаконного ввозу в Україну 150 тис. тонн цукру-сирцю.

Генпрокурору також буде спрямований запит члена фракції "Наша Україна" Володимира Яворівського щодо надання інформації про хід розслідувань кримінальних справ за численними фактами фальсифікації під час виборів президента України 2004 року і виборів мера міста Мукачеве, що стали особливо актуальними після підписання меморандуму між владою й опозицією.

Голові Центральної виборчої комісії Ярославу Давидовичу буде спрямований запит групи депутатів щодо недопущення знищення підписних аркушів і виборчих бюлетенів на останніх виборах Київського міського голови у зв'язку з їхньою можливою фальсифікацією.

Депутат Володимир Сівкович звернувся до міністра внутрішніх справ з приводу грубого втручання органів внутрішніх справ у діяльність партії "Трудова Україна". Відповідний запит Верховна Рада підтримала в середу.

"Інтерфакс-Україна", Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...