Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не збирається полегшувати проїзд українців?

Середа, 5 жовтня 2005, 20:34

Європейська Комісія спростовує інформацію, розповсюджену деякими ЗМІ з посиланням на єврокомісара з питань зовнішньої політики і політики сусідства Беніту Фереро-Вальднер про те, що переговори з Україною про спрощення візового режиму почнуться після саміту Україна-ЄС, запланованого на 1 грудня.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник Єврокомісії з питань зовнішніх відносин Емма Удвін (Emma Udwin), дана інформація стала результатом "нерозуміння слів" єврокомісара.

Удвін підкреслила, що в Єврокомісії сподіваються на якнайшвидше затвердження Радою ЄС мандата на ведення таких переговорів з Україною. "Переговори почнуться до, а не після саміту Україна-ЄС", - заявила вона.

У середу деякі українські і російські ЗМІ поширили інформацію про те, що нібито Фереро-Вальднер заявила про початок переговорів з Україною по спрощеному візовому режиму після саміту Україна-ЄС.

Раніше агентству підтвердили в офісі верховного представника ЄС Хав'єра Солани, що переговори з Україною про спрощення візового режиму планується почати до саміту, який пройде 1 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...