Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головатий з'ясує, хто повернув "мерзотника" Піскуна

Субота, 8 жовтня 2005, 17:48

Міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що реальні кроки в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе може забезпечити тільки новий генпрокурор.

Про це він сказав у суботу журналістам в аеропорті "Бориспіль", по прильоті зі Страсбурга.

"Реальні кроки в справі Гонгадзе повинен забезпечити інший прокурор, генпрокурор, у системі бачення якого перебуває слідство. Тому все залежить від того, хто буде перебувати на цій посаді, чи не виявиться на цій посаді черговий мерзотник", - відзначив Головатий.

Він також підкреслив, що як і раніше вважає Святослава Піскуна "нелегітимним прокурором".

Головатий відзначив, що буде цікавитися кваліфікацією судді, яка поновила на посаді генпрокурора Піскуна.

"Я думаю, що як міністр юстиції й член Вищої ради юстиції в цій ситуації, я поцікавлюся суддею, що приймала справу про відновлення (суддя Печерського суду Жанна Бернадська, яка відновила Піскуна на посаді генпрокурора), тим, чи має суддя достатню кваліфікацію або з інших мотивів прийняла справу у виробництво й відновила на посаді", - сказав він.

Міністр також відзначив, що його юридичний рівень знань дозволить визначити, чи було це юридичною помилкою або чимось іншим.

"Я напевно буду робити подання (у Вищу раду юстиції на Бернадську), тому що ставити всю країну, всю державу... в залежність від такої судової помилки з такими наслідками...і це все відповідальність одного судді", - підкреслив Головатий.

Він відзначив, що на своїй новій посаді "не має права не реагувати на такі речі".

Крім того, Головатий заявив, що в понеділок подасть заяву про складення депутатських повноважень у Верховну Раду.

"У понеділок о 9.00 заява про складення депутатських повноважень буде лежати в приймальні Верховної Ради", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, чи було несподіванкою для нього призначення на посаду міністра юстиції, Головатий сказав: "Для мене це не було несподіванкою", додавши, що він не знав точної дати виходу указу про його призначення.

Говорячи про свої дії на посаді міністра юстиції, Головатий запевнив, що "прикладе максимум зусиль, щоб навести порядок у міністерстві".

Головатий, призначений на посаду міністра юстиції 6 жовтня, народний депутат чотирьох скликань. Член фракції БЮТ, є членом постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування