Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко в Росії третій за популярністю

Четвер, 10 листопада 2005, 15:58

Росіяни назвали президентів Білорусії Олександра Лукашенка і Казахстану Нурсултана Назарбаєва найпопулярнішими політиками серед лідерів сусідніх країн СНД.

Про це говориться у звіті національного інституту регіональних досліджень і політичних технологій "Експертне співтовариство", який представлене в четвер.

Лукашенко набрав 52% голосів опитаних. З невеликим відривом - 47% - іде Назарбаєв. При цьому у звіті підкреслюється, що "такий результат Назарбаєва варто розцінювати як велике особисте досягнення лідера Казахстану, а образ Назарбаєва варто визнати найбільш вдалим серед лідерів СНД".

На третьому місці з великим відривом (23%) знаходиться президент України Віктор Ющенко, а на четвертому з 14% - президент Азербайджану Ільхам Алієв. Решта лідерів країн СНД набрали менш 10% голосів опитаних.

У звіті відзначається, що Лукашенко більш популярний у респонедентів старшого віку. Його вибрали 55% респондентів старше 55 років, проти 48% опитаних молодше 25 років. Казахстанського президента до числа найбільш впливових лідерів віднесли 39% респондентів до 25 років і 52% опитаних старше 55 років.

Ющенко, навпаки, найбільш симпатичний молоді - українського президента назвали найбільш впливовим 37% опитаних у віці до 25 років і 20% респондентів старше 55 років.

Алієв сприймається різними віковими групами приблизно однаково.

Лідерів СНД по-різному сприймають у різних регіонах Росії. Так, Лукашенко частіше називали жителі Москви і Санкт-Петербурга (58% - у столицях, 47% - у регіонах). Назарбаєв користується найбільшою популярністю в сусідніх з Казахстаном регіонах (57%), а у двох столицях набрав 41%.

Дослідження, метою якого було виявлення ставлення громадян Росії до країн Співдружності, проводилося в жовтні протягом тижня в 27 містах і регіональних центрах Росії. Усього було опитано 1600 чоловік за вибіркою, що відповідає демографічним даним регіонів.

"Крім масового опитування населення, було проведене експертне опитування представників політичної і ділової еліти, а також експертного співтовариства", - відзначається в прес-релізі інституту.

Респонденти оцінювали соціально-економічне становище, внутрішньополітичну ситуацію, політику, що проводиться країнами Співдружності стосовно Росії і впливовість лідерів держав СНД.

Дослідження, вважають в інституті "Експертне співтовариство", підтвердило, що "росіяни за роки, що пройшли після розпаду СРСР, не втратили тяжіння до возз'єднання єдиного економічного і політичного простору".

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування