Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценка знову хочуть звільнити, а Литвина і Кучму посадити за ґрати

Середа, 16 листопада 2005, 11:30

Член фракції БЮТ Григорій Омельченко звернувся з депутатським запитом до генпрокурора Олександра Медведька щодо порушення кримінальної справи та взяття під варту екс-президента Леоніда Кучму.

Даний запит був зачитаний на пленарному засіданні спікером парламенту Володимиром Литвином, передає УНІАН.

Омельченко вимагає притягнення Кучми "за організацію викрадення журналіста Георгія Гонгадзе, що спричинило його вбивство, організацію посягання на життя народного депутата Олександра Єльяшкевича та вчинення інших злочинів".

У запиті також ідеться про необхідність притягнення до кримінальної відповідальності Литвина "за підбурювання до вчинення злочинів проти Георгія Гонгадзе, що спричинило його вбивство".

В даному запиті мова йде про притягнення до кримінальної відповідальності й інших державних діячів і службових осіб, у діях яких "є ознаки злочинів, встановлених тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України, яку очолює Омельченко".

Також Верховна Рада в середу направила Медведьку і голові слідчої комісії парламенту з розслідування отруєння Ющенка депутатський запит члена фракції КПУ Юрія Соломатіна, щодо "спекулятивної інформації австрійської клініки "Рудольфінерхауз" про прискорене виведення діоксинів з організму Ющенка", передає Ліга.

У свою чергу фракція "Регіони України" вимагає від президента негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ми вимагаємо від президента негайно відправити у відставку цього популіста, поки не пізно", - заявив член фракції Олександр Стоян.

Він відзначив, що Луценко "загрався в політику і дотепер не зрозумів, яку посаду він займає".

Стоян підкреслив, що з вуст Луценка постійно звучить неправда. Зокрема, за його словами, Луценко заявив, що партії, складаючи виборчі списки, формують у майбутньому парламенті фракції для слідчих ізоляторів. Стоян переконаний, що ніхто не дозволяв Луценку кидати тінь на депутатів.

Також фракція "Регіони України" вимагає від Луценка публічних вибачень у зв'язку з "фабрикацією справи проти Бориса Колесникова". За словами Стояна, міністр з трибуни парламенту раніше заявляв, що якщо факт фальсифікації справи проти Колесникова буде доведений, він привселюдно за це вибачиться, а винні будуть покарані.

"Пан Луценко, ми чекаємо Вас на цій трибуні, настав час вибачитися перед громадянами", - заявив Стоян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...