Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Ющенка віддасть на Майдан останні гроші

Середа, 16 листопада 2005, 11:39

Святкування річниці помаранчевої революції відбуватиметься за кошти, які залишилися на рахунку "Нашої України" після минулорічних подій на Майдані.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив голова виконкому партії "Народний Союз Наша Україна" Микола Катеринчук.

За його словами, святкування річниці помаранчевої революції в регіонах розпочнеться 19 листопада і триватиме по всій Україні до 22 листопада.

Що стосується безпосередньо Києва, то 20 листопада о 12.00 відбудеться так званий старт всеукраїнського помаранчевого марафону із закладення конструкцій "помаранчевої сцени" на Майдані Незалежності в Києві.

У цьому дійстві братимуть участь комендант Майдану Роман Безсмертний та польові командири Володимир Філенко, Тарас Стецьків, Юрій Луценко.

22 листопада з 12 до 16 години у центрі Києва будуть розміщені польові кухні та намети.

О 16.00 розпочнеться концертна програма за участю тих виконавців, які виступали на сцені під час минулорічних подій.

Зокрема, групи "Тартак", "ВВ", "Океан Ельзи", "Мандри", а також виконавців Дмитра Гнатюка, Анатолія Паламаренка, Тараса Петриненка, Марії Бурмаки та інших.

З 17.30 до 18.00 - відкриття мітингу "Майдан Свободи". У 18.00 - 18.30 виступ на сцені коменданта Майдану Безсмертного, а також Стецьківа, Філенка, Луценка, Миколи Томенка.

З 18.30 заплановано виступи політиків, які під час президентських виборів минулого року входили до команди Ющенка. На 20 годину запланований виступ президента України і завершиться мітинг о 20.20 виконанням Гімну України.

Катеринчук підкреслив, що він переконаний в тому, що жодна політична сила, яка сьогодні існує в Україні, не має права "приватизувати ідеї Майдану".

Крім того, він зазначив, що під час організації святкування річниці помаранчевої революції, організатори цього свята намагатимуться максимально відтворити те, що відбувалося минулого року на Майдані, щоб люди отримали можливість згадати "ті емоції, які були у них на Майдані минулого року".

Як зазначив присутній на зустрічі з журналістами Філенко, організатори свята очікують, що на Майдані під час свята збереться за мінімальними прогнозами 250 тис. людей, за максимальними - півмільйона.

У той же час організатори свята усвідомлюють, що свято відбуватиметься у робочий день і тому не всі охочі зможуть потрапити на Майдан.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде присутня на сцені разом з Ющенком Юлія Тимошенко, Філенко сказав: "Тимошенко буде, безсумнівно".

Він також зазначив, що всі політики, які торік виступали на сцені, цього року виступатимуть за жеребкуванням. Втім, учасники прес-конференції відмовилися оголосити, хто за ким виступатиме.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування