Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заради ЄЕП Назарбаєв почав говорити українською мовою

П'ятниця, 18 листопада 2005, 13:03

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв закликав українських депутатів підтримати зусилля в рамках формування Єдиного економічного простору.

Про це Назарбаєв заявив у п'ятницю в українському парламенті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, мінімальний рівень інтеграції в рамках ЄЕП - це створення зони вільної торгівлі.

Далі передбачається здійснювати регулювання економіки на основі об'єднання митних територій, проводити узгоджену податкову, грошову, кредитно-валютну політику.

"Це (ЄЕП) - економічний союз типу Європейського Союзу", - заявив Назарбаєв, у той же час підкресливши, що ЕЭП в жодному разі не спрямований на обмеження політичного суверенітету держав-учасниць.

"ЄЕП на кшталт ЄС повною мірою відповідає сучасним реаліям світової економіки", - зазначив він, додавши, що така інтеграція "тільки зміцнить економіку наших країн".

Назарбаєв підкреслив, що позиції України і Казахстану в міжнародних організаціях з більшості питань збігаються.

За його словами, у Казахстану проживає 450-тисячна українська діаспора, випускається газета "Українські новини", виходить телепередача українською мовою.

У той же час Назарбаєв підкреслив, що Казахстан готовий поділитися своїм досвідом у розвитку різних сферах життя країни, а також досвідом проведення реформ.

Спочатку в Казахстані були проведені економічні реформи, а потім політичні, сказав президент, зауваживши, що це ефективний шлях, у результаті якого "склалася ефективна система роботи президента, прем'єр-міністра і парламенту".

Свій виступ перед депутатами президент Казахстану почав українською мовою. "Я відчуваю особливі почуття до вашоі країни, де я провів свою студентську молодість", - сказав Назарбаєв.

У четвер президент Казахстану відвідав у Дніпродзержинську ПТУ номер 22, на будівлі якого відкрили його пам'ятник-барельєф. У цьому училищі з 1958 по 1960 рік Назарбаєв навчався професії металурга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування