Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук придумав вихід з "синдрому Піскуна"

Субота, 19 листопада 2005, 10:37

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики Микола Катеринчук вважає, що один із генеральних прокурорів повинен написати заяву про відставку за власним бажанням.

Як передає кореспондент УНІАН, таку точку зору він висловив у суботу журналістам у Києві.

"Це питання судової практики, хоча в ньому багато політики, але судова практика повинна спиратися на чітку юридичну базу", - сказав Катеринчук.

Він нагадав, що ще місяць тому прогнозував можливість такої правової колізії, коли в країні буде два генеральні прокурори.

"Цю оцінку я висловлював не як політик, а як юрист, тому зараз єдиний вихід з цієї ситуації - хтось їз них повинен написати заяву про відставку", - додав Катеринчук.

Як повідомлялося, 14 жовтня президент Віктор Ющенко звільнив Святослава Піскуна з посади генпрокурора, а 3 листопада за згодою Верховної Ради призначив на цю посаду Олександра Медведька.

Проте 18 листопада Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна, ухваливши відмінити відповідний указ президента.

Раніше суд вже поновлював Піскуна на посаді генпрокурора. Перший раз він був звільнений у 2003 р. за пропозицією Координаційного комітету з боротьби з корупцією і оргзлочинністю при президенті Леоніді Кучмі, проте 10 грудня 2004 р. був поновлений Печерським судом Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування