Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти зможуть нормально працювати на виборах?

Середа, 2 листопада 2005, 16:09

На погоджувальній раді було ухвалено рішення зняти обмеження для діяльності ЗМІ під час виборів.

Про це в середу повідомив керівник каналу ICTV Олександр Богуцький, який є членом робочої групи по внесенню змін до виборчого законодавства.

В свою чергу голова робочої групи Сергій Правденко сказав: "Всі пункти проголосовані, які стосуються цього законопроекту".

Зокрема, пропонується зняти обмеження щодо коментарів та оцінок в журналістських матеріалах про діяльність партій і кандидатів у депутати.

Також запропоновано скасувати норму закону, яким ЦВК має право позбавляти ЗМІ ліцензії за порушення виборчого законодавства.

"Вирішувати це питання може лише суд", - сказав Правденко.

За його словами, подавати до суду на закриття ЗМІ можна буде лише за такою процедурою: ЦВК приймає рішення, передає його в Нацраду з питань телерадіомовлення, і якщо Нацрада проголосує, можна подавати до суду.

Правденко також повідомив, що на засіданні погоджувальної ради були проголосовані всі пропозиції робочої групи, крім питання про визначення політичної реклами і агітації.

"Ми хотіли, щоб визначення політичної реклами було чітке, спонукальне – заклик голосувати за", - сказав у свою чергу Богуцький додавши, що це питання потребує доопрацювання і буде виставлено на розгляд наступного засідання погоджувальної ради.

На питання, яким чином і коли будуть внесені зміни до законодавства, Богуцький повідомив, що планується внести зміни до закону про вибори і ще кількох законодавчих актів. За його словами, треба, щоб це пройшло якнайшвидше, але він спрогнозував, що це питання буде виставлено на розгляд Верховної Ради на наступному пленарному тижні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування