Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фрадков не приїхав, бо злякався Майдану?

Середа, 23 листопада 2005, 11:24

Керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко вважає, що прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков скасував свій візит в Україну, запланований на 23 листопада, у зв'язку зі святкуванням річниці помаранчевої революції.

"Я думаю, що найголовніша підстава такої відмови є небажання Кремля хоч якимсь чином демонструвати своє визнання помаранчевої революції", - сказав Небоженко в середу, повідомляють "Новости Украина".

На його думку, "Фрадков як технічний прем'єр далекий від таємних підступів Кремля і тому не звернув уваги, що час його приїзду в Київ збігся зі святкуванням річниці помаранчевої революції".

"Коли йому в Кремлі пояснили, що тим самим він стає елементом великого свята і прихованої підтримки помаранчевої революції, він з жахом зрозумів, що він ледве не потрапив у політику", - вважає експерт.

Він відзначив, що другий важливий фактор, пов'язаний із визначенням дати візиту Фрадкова, полягає в тому, що український уряд "так і не має якоїсь стратегії переговорного процесу по газу з Росією".

"Просто не готові. Вони намагаються, роблять, але їх процес цікавить більше, ніж результат", - помітив політолог.

"Природно, Москва, яка зараз не занадто прагне демонструвати нам формально братерські відносини, поводиться прагматичним чином: раз ми виявилися не готові, то найголовніше питання, за яким Фрадков їхав сюди - не виконане", - сказав Небоженко.

"Справа не в тому, що в Росії газ, а в тому, що в України немає відповідей, як вирішувати газову проблему", - зазначив експерт.

"Вона ніколи не вирішувалася на державному рівні – це завжди була проблема або двох президентів, або олігархів, які робили на цьому мільярдні капітали, а потім ставали лідерами помаранчевої революції", - пояснив він.

"Питання не вирішені насамперед у самому уряді України - і тому все це буде ще довго затягуватися", - сказав політолог. "Фрадков з'явиться тоді, коли Росія доможеться усього, чого хоче від України з приводу газової угоди", - додав він.

Водночас Небоженко вважає, що "до кінця року все-таки хтось когось дотисне" і україно-російський міжурядовий протокол на 2006 рік буде підписано у поточному році.

"Це вигідно і Росії якоюсь мірою - їм же теж треба планувати свої прибутки та збитки", - пояснив експерт.

"Це означає, що Україна повинна якось переграти Росію", - додав він, підкресливши, що український уряд "має вирішити, яку систему переговорного процесу вибрати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: