Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розстріляли екс-губернатора Львівщини

Вівторок, 29 листопада 2005, 10:49

Екс-голову Львівської облдержадміністрації Степана Сенчука вбили на місці його запланованої зустрічі з адвокатом.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, у вівторок на 9.00 Сенчук призначив зустріч своєму адвокату, з яким хотів обговорити судову справу, яка нібито розглядаться в одному із судів Києва.

'Сенчук

Сенчук обіймав посаду керівника концерну "Еколан"

Сенчук виїхав на зустріч на джипі "Лексус" чорного кольору у напрямку Львова із смт. Брюховичі, де проживав, і зупинився поблизу АЗС у цьому ж населеному пункті, очікуючи на адвоката.

За збігом обставин, адвокат запізнився на 5 хвилин, а в цей час, за даними джерела, до "Лексуса" впритул під'їхав червоний автомобіль невстановленої марки, з якого через бокове скло з боку водія впритул було розстріляно екс-губернатора Львівщини.

Сенчук сам перебував у салоні свого автомобіля за кермом. Злочинці кинули на місці події автомат.

Правоохоронці відпрацьовують декілька версій, про які ЗМІ поки що не інформують.

Керуючий справами корпорації "Еколан" Валерій Харлов, який прибув на місце вбивства, заявив журналістам, що у корпорації все було нормально і ніяких погроз не було. Декілька днів тому він та голова наглядової ради “Еколану” Сенчук повернулися із закордонного відрядження.

"Я вважаю, що міліція зобов'язана знайти вбивць Сенчука. Розслідування цього злочину буде стояти на особливому контролі Львівської ОДА та УМВС України у Львівській області", - заявив львівський губернатор Петро Олійник.

Депутат Ярослав Кендзьор у коментарі журналістам виключив будь-які політичні мотиви вбивства колишнього голови Львівської ОДА. “Сенчук серйозно займався серйозним бізнесом”, - сказав він.

Як раніше повідомили у правоохоронних органах, тіло загиблого, якого невідомий розстріляв з автомата, було виявлено неподалік автозаправної станції навпроти цвинтаря у смт. Брюховичи на трасі. Вбивця кинув на місці злочину автомат. За даними правоохоронних органів, убивці були на автомобілі ВАЗ червоного кольору.

В цей час відбувається операція затримання, усі автомобілі, які будуть викликати підозру, затримуватимуться на перевірку працівниками ДАІ.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником управління МВС у Львівській області Віталієм Максимовим.

Сенчук обіймав посаду керівника концерну "Еколан". Раніше він перебував на посаді голови Львівської облради – з 14 квітня 1998 року до 5 липня 2001 року, а з 15 січня 1999 року до 19 березня 2001 року очолював Львівську облдержадміністрацію. Був членом “Народного Союзу Наша Україна” з квітня 2005 року.

Як відзначає Радіо "Свобода", Сенчука називали людиною нинішнього львівського губернатора Петра Олійника.

Як йдеться у повідомленні прес-служби НСНУ, партія "зробить все, щоб винних у цьому страшному злочині було покарано", і звертається до правоохоронних органів з вимогою термінового розслідування цього вбивства.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування