Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бжезинський і Єхануров розповідатимуть науковцям про майбутнє

Вівторок, 29 листопада 2005, 11:07

2-3 грудня у Києві відбудеться щорічний Науковий форум колишнього радника з національної безпеки президента США Збіґнєва Бжезинського.

Як повідомляє прес-служба форуму, на ньому, крім Бжезинського, виступатимуть прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, міністр закордонних справ Борис Тарасюк і провідні науковці.

Єхануров виступатиме на теми внутрішнього розвитку України, а Бжезинський виголосить промову під назвою “Україна і майбутнє Європи”. Тарасюк виступить з питань зовнішньої політики.

Як зазначає прес-служба, наукова програма Бжезинського підтримує події, що зосереджуються на стратегічних питаннях нової Центральної і Східної Європи.

Програма розрахована на те, щоб надавати молодим науковцям і аналітикам на щорічній основі можливість зустрічатися між собою та із провідними діячами регіону, обговорювати нерозв’язані питання, що випливають із складного переходу регіону від комунізму до демократії, ринкової економіки і глобальної інтеграції.

Програма пов’язує дослідників з країн, які тепер є членами ЄС і НАТО, із колегами з країн, які залишаються поза межами цих інституцій.

"Перспективний намір Програми Бжезинського полягає у культивуванні нового покоління стратегічних мислителів, які будуть безпосередньо чи у непрямий спосіб задіяні у визначенні політичного напрямку, який країни Центрально-Східної Європи обиратимуть у майбутні роки", - йдеться у повідомленні.

Науковий форум організовують Центр стратегічних і міжнародних студій (Вашингтон) і Центр європейських і міжнародних досліджень (Київ).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування