Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько був тихим, співав і допомагав махінаціям Бакая?

Четвер, 3 листопада 2005, 17:00

Під час роботи нового генпрокурора Олександра Медведька начальником юрдепартаменту заводу АВІАНТ із цього заводу було перераховано на Держуправління справами адміністрації президента Кучми 26 мільйонів гривень.

Про це в четвер розповів депутат із фракції БЮТ Михайло Волинець, передає "Обком".

За його словами, гроші пройшли через 4 фірми і зникли, тобто були вкрадені.

"Я особисто звертався двічі до міністра внутрішніх справ Луценка (один раз у присутності Віктора Ющенка). До речі, міністр у присутності президента підтвердив факт злодійства грошей, але сказав, що він нічого не може зробити, тому що усе блокується в Генпрокуратурі. І це не дивно, тому що в цей час Медведько вже був в. о. генпрокурора", - відзначив Волинець.

В той же час генпрокуратура спростовує інформацію про те, що Медведько в цей час обіймав посаду в.о. генпрокурора. Тоді, як повідомили у прес-службі, в.о. гепрокурора був Винокуров. 

Раніше, 6 жовтня 2005 року міністр внутрішніх справ Юрій Луценко також прокоментував звільнення Олега Шевченка з посади директора "Авіанта":

"Наприкінці минулого року, у розпал виборчої кампанії, Шевченко перерахував з Держпідприємства "АВІАНТ" 26,6 мільйона гривень на рахунки Держуправління справами, тобто на потреби пана Бакая".

"Таким чином, ці гроші пропали із заводського бюджету. Я переконаний, що коли робітники довідаються, що з їхнього заводу були віддані Бакаю 26 мільйонів, то вони зрозуміють, у чому причина сьогоднішнього занепаду їхнього підприємства", - заявляв Луценко.

***

Як повідомляє МГ Объектив, Медведько закінчив Харківський юридичний інститут - зараз це Національна юридична академія.

Одногрупники генпрокурора кажуть, що Медведько був студентом тихим і спокійним, у будзагони не їздив, зате співав у хорі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування