Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Баранівського хочуть перевірити через гараж, а Рибачука – через студентів

Середа, 30 листопада 2005, 10:52

Група депутатів просить перевірити інформацію про корупційну діяльність міністра аграрної політики Олександра Баранівського.

Відповідний запит Володимира Нечипорука, Олександра Бандурка та інших на засіданні парламенту оголосив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Депутати спрямували запит до прем'єр-міністра Юрія Єханурова, генпрокурора Олександра Медведька, голови СБУ Ігоря Дріжчаного щодо фактів корупційних діянь міністра аграрної політики, пов'язаних з будівництвом гаража у Києві та притягнення його до відповідальності.

Депутат від СДПУ(о) Ігор Шурма також звернувся із запитом до голови секретаріату президента щодо надання офіційного роз'яснення у зв'язку з інформацією про організацію репетиції телемосту між студентами і президентом "із застосуванням темників, підготовлених питань, організацією підбора студентів і їхнім матеріальним заохоченням".

Прем'єр-міністру Юрію Єханурову буде спрямований запит депутата Володимира Яворівського щодо загрози суверенітету і нацбезпеці у зв'язку з кількаразовими відхиленнями російської сторони від підписання угоди між Україною і Росією про порядок застосування сил Чорноморського флоту РФ проти третіх країн у період його перебування на українській території.

Прем'єру, а також керівнику Головного контрольного ревізійного управління буде спрямований запит члена фракції СДПУ(о) Володимира Зайця щодо перевірки фінансово-господарської діяльності НАК "Нафтогаз Україна" у січні-листопаді цього року і про використання компанією коштів, отриманих по відкритій кредитній лінії, на загальну суму 2 млрд. євро.

Крім того, парламент направить спікеру запит Олега Безпалого щодо призначення шести суддів Конституційного суду від Верховної Ради і про приведення до присяги суддів КС, призначених президентом Віктором Ющенком і з'їздом суддів.

У свою чергу Литвин уточнив, що від парламенту повинні бути призначені чотири, а не шість суддів.

Верховна Рада також спрямує генпрокурору Олександру Медведьку запит члена фракції Компартії Алли Александровської щодо інформації, що стосується протиправних дій, які містять ознаки злочинів з боку голови Вищого господарського суду Дмитра Притики.

Генпрокурору також буде спрямовано запит депутата Сергія Бичкова стосовно досудового слідства по кримінальній справі, порушеною щодо акціонерного товариства "Укрнафта".

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування