Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський може віддати Мельниченку крісло. СБУ гарантує йому безпеку

Середа, 30 листопада 2005, 14:35

Член фракції СПУ Микола Рудьковський готовий скласти депутатські повноваження на користь екс-охоронця Кучми Миколи Мельниченка, якщо той вирішить стати депутатом теперішнього скликання Верховної ради.

Про це Рудьковський сказав в середу журналістам.

"Мельниченко має всі права для того, щоб стати народним депутатом вже зараз, тому що позбавлено мандату його було незаконно", – сказав він, нагадавши про рішення Верховного суду в України та Європейського суду з цього приводу.

За його словами, ЦВК "протягом кількох наступних днів повинна розглянути це питання", і фракція соціалістів "буде наполягати на тому, щоб він став народним депутатом".

"Я, як і кожен з нашої фракції, готовий скласти повноваження при прийнятті рішення ЦВК для того, щоб справи щодо розслідування резонансних злочинів і притягнення замовників до відповідальності, через 5 років були зрушені з місця", - додав він.

За словами Рудьковського, рішення щодо депутата, якого замінить Мельниченко, прийматиметься на внутрішньопартійному з’їзді партії.

Також Рудьковський повідомив, що Мельниченко має всі гарантії безпеки свого перебування в Україні з боку Генеральної прокуратури, служби охорони МВС та СБУ.

Водночас "нашоукраїнець" Юрій Ключковський звернув увагу на те, що у рішенні Європейського суду немає вимоги поновити депутатство Мельниченка.

"Євросуд рекомендував зробити те, що дозволяється правовою ситуацією, однак не поставив вимогу відновити його в правах кандидата у депутати чи депутата. Це спосіб нав’язати депутата, щодо якого не відбулося голосування. Все це політичні ігри і не більше", - зазначив він.

У свою чергу депутат від "Народної партії" Олег Зарубінський повідомив, що депутати його політичної сили дуже раді бачити Мельниченка в Україні і сподіваються на його свідчення.

"Нехай він врешті-решт розкаже, хто йому дав плівки, записані зі стаціонарного обладнання. Нехай розкаже, кому він пропонував плівки, чи Морозу, чи до цього Симоненку", - сказав Зарубінський.

За його інформацією, спочатку Мельниченко пропонував записи лідеру комуністів Петрові Симоненку, "але той у цьому бруді не схотів брати участі".

Також Зарубінський запропонував Мельниченку розповісти, "на якій приватній квартирі ще до зникнення Гонгадзе всі ці плівки прослуховувались", і провести слідчий експеримент.

"Хай врешті-решт він покаже, як він однією рукою піднімає диван, а іншою – побутовий пристрій ставить. Хай він розкаже, як йому вдавалося одному заходити в кабінет Кучми, хоча інструкцією це заборонено (мінімум 4 людини одночасно). Може він розкаже, хто йому давав команду цей побутовий пристрій з собою носити, та хто йому допомагав виїжджати з країни, в той час коли Гію Гонгадзе кинули напризволяще", - додав Зарубінський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування