Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко отримала нагороду, яку віддасть у музей

Понеділок, 7 листопада 2005, 14:44

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко у понеділок в посольстві Польщі в Києві вручили нагороду "Людина року" економічного форуму в Криниці.

Отримавши нагороду, Тимошенко сказала, що розцінює її як визнання вчинку українського народу, який виборов перемогу на Майдані.

Фото Ганни Андрієвської

"Це не стільки оцінка моїх дій, скільки тих людей, що стояли на Майдані", - зазначила вона.

Тимошенко закликала громадян України не впадати у відчай у зв'язку з останніми подіями.

"Попри бурхливий розвиток демократичних процесів в Україні, щоб у вас не склалось враження, що щось зроблено дарма (на Майдані) і втратило ціну", - попросила вона.

"Я вірю, що все було зроблено вірно і треба лише справу довести до логічного завершення", – запевнила Тимошенко.

У свою чергу представник програмної ради форуму в Криниці Зигмунт Бердиховський запевнив, що при визначенні лауреатів вони не враховують політичні обставини.

"Ми заявляли, що у своїх рішеннях є незалежними від політичного тиску і тиску ззовні, наші рішення є остаточними і не підлягають змінам", - зазначив він, коментуючи чутки про те, що Тимошенко спочатку намагалися позбавити нагороди.

Тимошенко заявила, що хоче передати нагороду для зберігання, де її побачать якнайбільше людей.

"Для зберігання ми знайдемо найбільш публічне місце. В Могилянці, наприклад, є музей помаранчевої революції, до речі, дуже добрий. Я передам нагороду в той музей, де до неї зможе підійти якнайбільше людей і відчути причетність до цієї нагороди, бо вона наша з вами спільна. Я її в жодному випадку не уособлюю", - сказала Тимошенко.

Тимошенко не стала відповідати на інші запитання журналістів. Зокрема на репліку із залу, чи прийде вона на Майдан разом з Ющенком, Тимошенко відповіла: "Не можна всі новини повідомляти одразу".

Пізніше, на питання про святкування річниці Майдану, вона відповіла: "Ми визначимось таким чином, що ми будемо разом з людьми і разом з тими, хто й далі продовжує вірити в Україну. Яку форму ми оберемо, я думаю, ми порадимость і знайдемо рішення".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування