Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Азербайджані почалися акції протесту проти фальсифікацій

Середа, 9 листопада 2005, 14:11

Опозиція Азербайджану - блок "Азадлиг" і блок "Ені Сіасет", а також представники Ліберальної партії почали мітинг протесту проти сфальсифікованих підсумків виборів.

Про це в середу повідомляють РІА Новини.

Як повідомив заступник голови "Демократичної партії" Азербайджану, який входить у блок "Азадлиг", Сардар Джалалоглу, опозиціонери мають намір зібрати на мітинг близько 10 тисяч своїх прихильників - така цифра була зазначена в заявці в мерію Баку на проведення мітингу.

Джалалоглу також повідомив, що "влада ще за кілька годин до мітингу блокувала прилеглі до проведення мітингу вулиці".

У той же час, керівник прес-служби МВС республіки Садиг Гезалов заявив, що поліція "буде охороняти, а не перешкоджати проведенню мітингу опозиції".

"Ми будемо забезпечувати безпеку по всьому маршруту, яким пройдуть прихильники "Азадлиг" - від метро "20 січня" до площі Перемоги, - заявив він.

На площі перед станцією метро "20 січня" стоять люди з помаранчевими і червоними прапорами, на червоних прапорах написано "ліберал". Одяг опозиціонерів прикрашений помаранчевими прапорцями, частина з них - у помаранчевих краватках.

Перед тим, як розпочати хід, людям від опозиції пропонують почастуватися традиційним бакинським хлібом.

На підступах до майдану, на якому буде проходити мітинг, дороги перекриті звичайними патрульними машинами. В цілому в місті поки спокійно.

Азербайджанські опозиціонери мітингують проти сфальсифікованих підсумків виборів і вимагають проведення нових виборів у парламент.

Незважаючи на те, що напередодні виборів опозиція повідомляла про те, що вони мають намір одержати в парламенті не менше 70 місць, за офіційними результатами в парламент потрапили всього шість осіб.

Ні лідера партії "Мусават" Іса Гамбара, ні лідера "Демократичної партії" Азербайджану Расула Гулієва, який так і не прилетів в Баку, ні його першого заступника Джалалоглу в списках депутатів нового парламенту не виявилося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування