Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить Литвину читати "Економікс"

Середа, 9 листопада 2005, 16:36

Президент Віктор Ющенко вважає парламент так само відповідальним за ситуацію в Україні як і уряд.

"Бюджет, який ми виконуємо, він затверджений парламентом. Він до копійки розписаний парламентом!" – сказав Ющенко на засіданні уряду, коментуючи критичний виступ спікера Володимира Литвина.

"Коли ми затверджували бюджет 2005 року, ми розуміли, яку будемо мати макроекономіку. Але для нас був професійний виклик: після всіх мордувань, яких зазнала нація, давайте встигнемо прийти до пенсіонера, до мами, дитинки, сиротинки, інваліда", - сказав Ющенко.

За його словами, завдяки цьому бюджету, "ви вперше не побачили страйкуючого пенсіонера". Ющенко додав, що після проголосованого парламентом бюджету, де 82% йде на соціальні потреби, за нього відповідають всі політичні сили.

Водночас президент сказав, що не бачить небезпеки в інфляції 9,8%. "В країні із перехідною економікою це не проблема. І для цього не треба "Економікс" читати, а просто хорошу літературну книжку", – сказав Ющенко.

Перед цим незадоволення інфляцією висловив Литвин.

"Якщо ми людям дали пенсію, яку вони не отримували, чи зарплату на 52% вищу, то зрозуміла перша реакція: гроші підуть на їжу, бо людина просто хоче досхочу поїсти. Тому відбуваються ті речі (з цінами), які ми очікували", – пояснив Ющенко.

"Це свідома політика, за яку ми разом відповідаємо, проголосувавши за бюджет і його виконання", - сказав Ющенко, апелюючи до попереднього виступу Литвина.

Водночас президент визнав помилки влади. "Є очевидною поразка десяти місяців – це глибоке адміністративне втручання в економіку, що призвело до ряду системних галузевих криз", - сказав Ющенко.

Він додав, що "маніпуляції" попереднього уряду "усугубили цю проблему". За словами Ющенка, у ситуації з цінами на нафтопродукти "ми пожинаємо те, що 15 років нічого не робили".

Другою помилкою влади Ющенко назвав реприватизацію. "Це нанесло великої шкоди стосункам держави і бізнесу. І уряду треба докласти зусиль, щоб ця сторінка була перегорнута", - сказав він.

Третьою помилкою Ющенко назвав закриття вільних економічних зон: "Це була остання крапля для негативних стосунків влади і бізнесу".

У підсумку, сказав президент, це призвело навіть не до скорочення, а до відтоку іноземних інвестицій з 4 регіонів України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...