Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун погрожує Ющенку втратою президентства, допитом дружини і книжкою

Вівторок, 13 грудня 2005, 11:00

Екс-генпрокурор Святослав Піскун, який намагається поновитися на посаді через суд, упевнений, що убивство Георгія Гонгадзе є політичним.

Про це він заявив в інтерв'ю "Известиям", коментуючи висловлення Миколи Мельниченка, що журналіста убили через жінку, а причиною загибелі Гонгадзе були ревнощі спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

"Убивство Гонгадзе - політичне, а не побутове", - заявив Піскун.

"Ми допитували і дружину, і співробітницю Гонгадзе. Розмови про Литвина взагалі не було, його прізвище не згадувалося, не розумію, звідки його взяв Мельниченко. Цю людину почали використовувати в передвиборчій боротьбі. Безпосередні виконавці убивства передані в суд. Активізацію другої частини справи я запланував на передвиборчий період. Я хотів з'ясувати політичні мотиви злочину, замовників, організаторів. Упевнений, що влада цього боїться", - відзначив він.

Піскун також нагадав, що збирався перевірити платіжки Бориса Березовського, який нібито фінансував кампанію Віктора Ющенка в 2004 році.

"Я збирався допитати Березовського на території Великобританії. Але, коли про це стало відомо, Ющенко мене звільнив", - відзначив екс-генпрокурор.

"Його довірена людина запитала мене: що я хочу робити з "платіжками Березовського"? Я сказав, що проведу повну перевірку. Якщо підтвердиться факт фінансування кампанії Ющенка іноземним громадянином, буде порушена кримінальна справа", - розповів Піскун.

"Мені заявили, що я руйную владу. Я відповів, що підтримувати треба чесну владу, а не людей, що вводять президента в оману. Їх треба карати. Якщо "платіжки Березовського" підтвердяться, можна буде переглянути рішення Верховного суду (про проведення третього туру виборів, після якого Ющенко став президентом). Суд вирішить, чи законно обраний Ющенко", - підкреслив Піскун.

Він також нагадав, що збирався викликати на допит дружину Ющенка Катерину Чумаченко, щоб з'ясувати, хто заплатив за переліт зі США в Київ її родичів на інавгурацію Ющенка.

"Я доручив перевірити це своєму заступникові Олександру Медведьку. Як він виконав доручення, можна судити по тому, що Ющенко вирішив призначити його генеральним прокурором", - відзначив Піскун.

На питання, чи правда що він виніс із прокуратури "три валізи компромату", Піскун відповів, що "особливих мішків нема", але в нього "пам'ять гарна".

"Я зараз, під вибори, книжку випущу, пройдуся по всіх українських персоналіях. Такий бестселер вийде, нікому мало не здасться", - поділився планами екс-генпрокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування