Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після відставки Тимошенко українці стали фомами невіруючими

Вівторок, 13 грудня 2005, 17:44

Більше українців (33%) стверджує, що відставка Тимошенко зменшила їх довіру до уряду.

Такі дані опитування, проведеного фондом "Демініціативи" та IFES (Міжнародною фундацією виборчих систем) в листопаді поточного року.

31% респондентів зазначають, що відставка ніяк не позначилась на їх довірі до уряду та 13% говорять, що це підняло рівень їх довіри.

Коли респондентів запитували, чи вони за, чи проти відставки екс-прем‘єр-міністра Тимошенко президентом Ющенком, їх думки розділились майже на дві рівні частини: 40% підтримують її відставку ї 36% проти.

Ті, хто підтримують відставку Тимошенко, посилаються на неефективність її уряду, зростання цін, зниження пенсій та недостатність довіри до неї, як причини їх підтримки. Ті, хто проти її відставки, вважають, що уряд Тимошенко був ефективним і переслідував корумповані елементи суспільства, а також, що їй чинились перешкоди у роботі.

Серед тих, хто проти відставки Тимошенко, 66% зазначають, що їх довіра до уряду знизилась. Та серед тих, хто підтримав відставку, 42% говорять, що їх рівень довіри не змінився, в той час, як 28% стверджують, що їх довіра зросла.

Також соціологи відзначають, що знизилась довіра до інститутів влади та високопосадових урядовців після дослідження в лютому 2005 року.

Відсоток, що показував дуже високий або досить високий рівень довіри до президента, знизився із 65% у лютому до 46% в листопаді.

43% говорять, що вони не дуже довіряють, чи зовсім не довіряють президентові.

Довіра до Кабінету Міністрів знизилась від 57% до 36%. Зараз більшість респондентів (55%) зазначають, що у них недостатньо довіри до Кабінету Міністрів.

Також знизився рівень довіри до Верховної Ради з 54% в лютому до 37% в цьому дослідженні. Більшість респондентів (54%) ще говорять, що мають довіру до збройних сил, хоча і тут спостерігається зниження з 65% у лютому.

В ході дослідження було опитано по всій Україні 1265 респондентів відповідного вікового цензу. Похибка становить плюс/мінус 2,75%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування