Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко лякає, що йому не буде звідки платити пенсії

Середа, 14 грудня 2005, 14:54

Президент Віктор Ющенко заявляє, що у разі неприйняття бюджету до 1 січня 2006 року, буде неможливо застосувати нові розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Як повідомляє прес-служба президента, про це Ющенко заявив на засіданні політичної ради з лідерами парламентських груп і фракцій у середу.

За його словами, це також поставить під загрозу виплату пенсій військовослужбовцям та чорнобильцям.

Ющенко також зазначив, що держава буде позбавлена можливості здійснювати видатки на реструктуризацію вугільної промисловості; будівництво газопроводів-відводів, газифікацію населених пунктів; будівництво енергоблоків, атомних та інших електростанцій, соціальні програми на придбання житла.

Крім того, за його словами, неможливо буде надавати короткотермінові позики місцевим бюджетам та Пенсійному фонду на покриття тимчасових касових розривів, "що є загрозою недоплат пенсіонерам".

Як сказано у повідомленні, Ющенко сподівається, що у результаті спільної роботи урядовців та парламентаріїв "буде прийнято реалістичний бюджет, підкріплений макроекономічною динамікою та бізнес-активністю, а відтак зросте інвестиційна привабливість України".

Під час засідання політради планується остаточно визначитися із суперечливими питаннями навколо розміру дефіциту бюджету, зниження податкового навантаження, дотації місцевим бюджетам, фінансування АПК, вугільної галузі, створення стабілізаційного фонду тощо.

Планується, що в ході засідання Ющенко звернеться до лідерів політичних сил із закликом сконцентрувати усі зусилля для якнайшвидшого узгодження позицій та затвердити бюджет у найкоротші терміни.

Як відомо, проект держбюджету на 2006 рік Верховна Рада планує розглянути на засіданні у четвер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування