Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС з'ясував, що Росія порушує угоди по Чорноморському флоту

Вівторок, 20 грудня 2005, 13:29

Перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко заявив, що з боку Росії є порушення угод між країнами про перебування Чорноморського флоту в Україні.

"Ми провели деяку ревізію щодо того, що відбувається в Севастополі й у Криму в цілому, і установили, що з боку Росії є порушення діючих на двосторонньому рівні угод щодо Чорноморського флоту в Севастополі", - сказав він на брифінгу у вівторок.

Огризко також відзначив, що Україна ще знаходиться в процесі "інвентаризації".

"Ми говоримо про незаконне використання російським ЧФ ділянок, які не входять у перелік, що додається до тексту самого договору. Ми говоримо про забруднення акваторії Севастопольської бухти і, у принципі, Кримського узбережжя. Ми говоримо про ряд інших досить практичних питань", - сказав він.

Огризко повідомив, що Україна запропонувала російській стороні "провести переговори, щоб з'ясувати ці обставини і привести усе у відповідність" з підписаними договорами.

"У нас є пропозиції до російської сторони вже найближчим часом провести першу зустріч підкомісії "Ющенко-Путін" для того, щоб обговорити всі питання", - повідомив заступник міністра.

За його словами, таких питань "не менше двадцяти". При цьому Огризко підкреслив, що у свою чергу в російської сторони є деякі питання до України.

Одним з пунктів "надзвичайно ретельного обговорення і прийняття відповідних рішень" дипломат назвав питання "щодо станції "Марс" і іншої техніки, що використовуються російською стороною всупереч законодавству України".

"Відповідно до законодавства України, усі ці станції не можуть передаватися в оренду тому, що вони забезпечують безпеку судноплавства й у такий спосіб не можуть використовуватися іноземними державами", - пояснив Огризко.

В той же час він відзначив, що Україна не пов'язує тему газових переговорів з Росією з питаннями перебування Чорноморського флоту РФ в Україні.

"Я б не поєднував різні речі. Є проблема тимчасового перебування Чорноморського флоту в Україні і є питання наших відносин з Росією в газовій сфері. Питання треба розглядати одне за іншим", - сказав Огризко.

За матеріалами "Новости Украина", 5 канал

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: