Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У партії Ющенка визнали, що через Тимошенко і Кличка у них проблеми

Четвер, 22 грудня 2005, 10:07

Лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко вважає, що основні проблеми його блоку пов'язані з діями союзників по коаліції "Сила народу" - блоками Тимошенко і "ПРП-ПОРА".

Про це він заявив у інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому в четвер.

"Основні проблеми, дійсно, пов'язані з нашими союзниками на президентських виборах", - сказав він.

"Ситуація абсурдна: раніше ми чітко стояли по одну лінію фронту і розуміли, з ким боремось. А сьогодні можемо одержати, вибачте, ніж у спину від наших союзників по коаліції 2004 року", - сказав він.

"Ви бачили недружні дії з боку команди Юлії Тимошенко. Їхні обвинувачення на адресу представників нашого блоку розсипаються як картковий будиночок. І суть не в персоналіях, а в тому, що цей удар наносився по президенту", - додав Мартиненко.

"Ми поки не до кінця розуміємо політичну риторику блоку "ПРП-ПОРА". З боку деяких київських представників ПРП звучали деякі недружні заяви в нашу адресу", - розповів Матриненко.

Він також відзначив, що в той же час, починає "шукати точки дотику з новонародженим блоком". "Я вважаю, що "помаранчеві" сили – "Наша Україна", БЮТ, блок "ПРП-ПОРА" - повинні шукати спільну мову і взаємодіяти, щоб не допустити реваншу антидемократичних сил", - сказав він.

Він також упевнений у перемозі блоку на виборах. "Скільки буде відсотків? Багато! У цьому я упевнений. Більшість не одержимо, але за перше місце будемо боротися", - сказав він.

Він також розповів, що президія НСНУ не вела переговори з Віталієм Кличком про його участь у виборах у їхньому блоці.

"Було публічне звернення на з'їзді до окремих людей, що не входять у нашу партію: будь ласка, приходьте, ми готові з вами працювати, тому що разом стояли на Майдані. Кличко вибрав для себе інший шлях", - розповів він.

"Почасти мені навіть шкода, тому що Віталій - людина молода і енергійна, і був би непоганим парламентарієм. Я бажаю успіхів блоку "ПРП-ПОРА". Але чи вийде в них перебороти 3% бар'єр – питання", - сказав Мартиненко.

Мартиненко також відзначив, що й надалі вважає можливим блокування з блоком Володимира Литвина. У той же час він відзначив:

"Я б побажав йому (Литвину) тільки одного: щоб він довше залишався спікером усього парламенту і менше діяв у Верховній Раді як керівник однієї з партій", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування