Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Януковича "примазалась" до страйкарів "Криворіжсталі"

П'ятниця, 23 грудня 2005, 11:33

У Кривому Розі відбулася акція протесту працівників комбінату "Криворіжсталь".

Головною вимога протестувальників є виконання власником підприємства його зобов'язань перед робітниками підприємства, повідомляє 5 канал.

За словами каналу, на мітинг зібралося близько тисячі робітників "Криворіжсталі".

"Вони вважають, що новий власник не має наміру підвищувати заробітну плату на 12%, як було зазначено в угоді про приватизацію металургійного гіганта", - зауважує канал.

За словами заступника голови профспілкового комітету "Криворіжсталі" Володимира Третьякова, "мітинг не збирали б, якби не було передумов для невиконання цих соціальних зобов'язань".

"Відповідно до фіксованих умов, як тільки власник зайшов на комбінат, отримав контрольний пакет акцій, він вже повинен був підвищити (зарплату) автоматично на 3,5%", - заявив Третьяков.

"Він цього не зробив", - зауважив заступник голови профспілкового комітету і додав: "На жаль, ми вели дуже довгі переговори – на сьогодні вже чотири рази зустрічалися з представниками власників".

"Робити вони цього не збираються, схоже на те. Тому що для цього є все необхідне на комбінаті – треба тільки бажання влади – а саме власника комбінату", - додав Третьяков.

Під час мітингу з трибуни лунали звинувачення до нового керівництва про плани масового звільнення працівників.

"Нагодою публічної дискусії та масового зібрання невдоволених працівників "Криворіжсталі" скористався місцевий осередок Партії регіонів і мітинг практично перетворився на політичну акцію", - зауважує канал.

Зі свого боку власники "Криворіжсталі" заявили на прес-конференції, що всі зобов'язання вони виконають.

У той же час депутати фракції "Регіонів" зробили відповідну заяву з трибуни Верховної Ради, поставивши уряду вимогу припинити продаж стратегічно важливих підприємств.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...