Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко придумала "дуже просте" газове рішення

Субота, 24 грудня 2005, 11:16

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко стверджує, що є "дуже просте рішення" проблеми забезпечення України газом, яке не реалізується через корупцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила у п’ятницю на прес-конференції у Запоріжжі.

За словами Тимошенко, причина виникнення проблеми з газозабезпеченням - підписання минулого року угоди, згідно з умовами якої впродовж 5 років у рахунок раніше накопичених боргів України за газ із обсягів, призначених для України, щороку 5 млрд. кубометрів природного газу виділяється комерційній структурі "Росукренерго" за ціною 50 доларів за тисячу кубометрів.

"Минулого року було підписано угоду на користь великої комерційної структури, якою з обсягу газу за ціною 50 доларів цій структурі виділено 5 млрд. кубометрів щорічно. Причому це було зроблено в залік старих боргів, які передбачалося погашати грішми, що було закріплено в угоді", - сказала вона.

"Проте замість того, що б віддати гроші, ми на догоду "Росукренерго", я упевнена, що абсолютно не безкорисливо з української сторони, віддали газ по 50 доларів. Підсумок: наші 5 млрд. кубометрів реалізуються за кордон за ціною 200 з гаком доларів за кубічний метр, комерційна структура заробляє мільярди доларів, а Україна - без газу", - пояснила Тимошенко.

При цьому лідер БЮТ повідомила, що, ще обіймаючи пост прем'єр-міністра України, пропонувала президентові "дуже просте рішення" проблеми газозабезпечення країни, що утворилася внаслідок укладення цієї угоди.

"Рішення дуже просте: цей документ, який підписаний відносно 5 млрд. кубометрів газу, суперечить ратифікованій угоді між Україною і Росією. Оскільки міжнародна ратифікована угода має статус закону, це означає, що порушено закон - тобто можна в суді без будь-яких проблем скасувати дану угоду як незаконну", - розповіла екс-прем'єр-міністр.

Вона відзначила, що не знаходить іншого пояснення, окрім корупції, того, що цей механізм розв'язання проблеми з природним газом досі не використано.

"Чому це не робиться? - Я думаю, що в цьому винна корупція, з якою ми так напружено боролися. "Любі друзі", які "трішечки обсіли" НАК "Нафтогаз", вирішили цю схему зберегти і продовжити її існування", - заявила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...