Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Тимошенко у Києві - це дві "Наші України"

Понеділок, 26 грудня 2005, 16:58

Більшість киян вважає, що парламентські вибори проходитимуть з порушеннями.

Таку думку висловили 80% опитуваних у ході дослідження, яке провів фонд "Демократичні ініціативи".

Третина респондентів, 33.8%, вважають, що вибори проходитимуть зі значними порушеннями та що "обов'язково все буде підтасоване".

Майже половина, а саме 47%, переконані, що траплятимуться окремі порушення, які не вплинуть на кінцевий результат. Лише 2% киян вірять, що наступні вибори пройдуть цілковито чесно, без підтасувань.

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то 3%-й бар'єр у Києві подолали б Блок Юлії Тимошенко (29.9%), Блок "Наша Україна" (14.7%), Партія регіонів (8.1%), Соціалістична партія України (8.0%) та Народний блок Литвина (5.7%).

Проти всіх партій та блоків схильні проголосувати 3.4% киян і 20.2% ще не визначилися зі своїм вибором. Відсотки подано у розрахунку до тих, хто планує взяти участь у виборах.

У той же час кияни переважно не довіряють органам державної влади та державним інституціям, за винятком президента Віктора Ющенка.

Найбільше кияни не довіряють судам та прокуратурі (баланс довіри-недовіри становить по –47%), далі за рівнем довіри-недовіри йдуть Верховна Рада (–40%), міліція (–32%), місцева влада (–32%), уряд (–21.5%) та СБУ (–17%). Не схильні кияни довіряти і профспілкам (–32%).

Довіряють же респонденти тільки неполітичним інституціям. Зокрема, церкві (баланс довіри-недовіри становить +16%), Збройним силам України (+7%), засобам масової інформації (+6%) та західним ЗМІ (+2%). А от до російських ЗМІ у столиці довіри немає (–46%).

Стосовно довіри до політичних лідерів, то у столиці найбільше довіряють Юлії Тимошенко (+11%), Віктору Ющенку (+9%) та Олександру Морозу (+2%).

Найменше довіряють Леоніду Кучмі (баланс довіри-недовіри становить –81%), Наталі Вітренко (–71%), Віктору Януковичу (–68%), Леоніду Кравчуку (–67%) та Петру Симоненку (–66%).

Далі за рівнем негативу йдуть Володимир Литвин (–38%), Олександр Омельченко (–21%), Анатолій Кінах (–11%) та Юрій Єхануров (–10%).

Опитування було проведено фондом "Демократичні ініціативи" 12-20 грудня, було опитано 1 499 респондентів. Похибка не перевищує 2,3%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування