Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зібрав у себе групу, щоб подумати про Росію

Вівторок, 27 грудня 2005, 15:02

Президент Віктор Ющенко провів робочу нараду з вироблення комплексного плану вирішення енергетичних питань.

У ході наради міністр палива та енергетики Іван Плачков поінформував про переговори України з Туркменістаном щодо співпраці в газовій сфері, повідомляє прес-служба президента.

Він заявив, що це був надзвичайно конструктивний діалог, який дає можливість вийти на новий рівень українсько-туркменських відносин в енергетичній галузі.

фото Михайла Марківа
фото Михайла Марківа

Йшлося також про хід переговорів мiж Україною i Росiєю з газового питання, а також було обговорено позицію української сторони у переговорному процесі.

Учасники наради обговорили низку практичних заходів, пов’язаних із поетапним переходом до зміни умов транзиту й поставок газу.

Крім того, йшлося про необхідність впровадження в наступному році нових підходів у використанні газових сховищ в Україні, а також диверсифікації енергопостачання.

У нараді взяли участь прем’єр-міністр Юрій Єхануров, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, міністр палива й енергетики Іван Плачков, секретар РНБОУ Анатолій Кінах, голова "Нафтогаз України" Олексій Івченко, заступники глави секретаріату президента Іван Васюник та Анатолій Матвієнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування