Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газова сварка може затягнутися на кілька років?

П'ятниця, 30 грудня 2005, 13:17

Розгляд позову України до Росії в Стокгольмському міжнародному арбітражному суді може затягнутися на декілька років через його масштабність.

Про це повідомив в телефонному інтерв'ю газеті "Московский комсомолец" генеральний секретар Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати Ульф Франке, передає УНІАН.

Франке підтвердив, що в Стокгольмський арбітраж приходять позови з Росії, України, Казахстану і Узбекистану.

"Щорічно ми розглядаємо близько 1500 міжнародних позовів, і зазвичай на кожен йде, в середньому, трохи більше року. Але якщо нам доведеться розглядати скаргу України до Росії, то розгляд такої масштабної й складної справи може затягнутися, як мінімум, на два роки", - зазначив Франке.

Він також зупинився на процедурі розгляду позовів:

"Суд при Стокгольмській торговій палаті надає допомогу країнам в міжнародних арбітражних суперечках з 1917 року. Як правило, одна із сторін подає в суд так званий запит на арбітраж, копія запиту направляється іншій стороні для ознайомлення і коментарів", - сказав він.

"Потім кожна із сторін призначає по одному судді: наприклад, якщо Україна і Росія звернуться до нас по допомогу в вирішенні "газової суперечки", то кожна з країн має право призначити на роль свого представника кого завгодно — росіянина, українця, американця або шведа. Третього суддю призначаємо ми", - розповів Франке.

Говорячи про те, наскільки обов'язковим для виконання є рішення стокгольмського арбітражу, він зазначив:

"І Росія, і Україна підписали Нью-йоркську конвенцію про арбітражне діловодство 1950 року. Згідно з цим документом країна-відповідач зобов'язується відшкодовувати арбітражну шкоду позивачу".

"Проте, якщо винна країна не бажає або не може відшкодувати шкоду, то її можуть стягнути примусово на території будь-якої іншої з 130 країн — членів конвенції, де у винної країни є фінансові активи або будь-яка інша власність. Виконання наших розпоряджень примусове".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: