Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко вирішив, що Ющенко принесе розбій і бандитизм

Вівторок, 6 грудня 2005, 09:25

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що у Співтовариства демократичного вибору, про створення якого було нещодавно заявлено в Києві, майбутнього немає.

Таку думку він висловив у Пекіні, повідомляє Обком з посиланням на білоруське державне агентство БелТА.

"Вибрали так звану демократію – йдіть цим шляхом. Навіщо виступати проти Сходу і йти на Захід? По-перше, на Заході вони нікому не потрібні", - сказав Лукашенко.

На його думку, "ЄС потрібно пережувати, переварити східно-європейські держави, які нещодавно приєдналися".

"По-друге, з чим вони йдуть на Захід? Що вони принесуть? Злочинність, розбій, бандитизм? Покажуть, як треба захоплювати владу неконституційним шляхом? Європа цього не хоче. Якщо якісь європейські лідери і вітають подібні речі, то тільки в інших державах, а не в себе", – заявив Лукашенко.

На думку президента, на заяву про створення Співтовариства демократичного вибору треба реагувати спокійно:

"Хочуть зібратися, потусуватися перед телекамерами – на здоров'я. Нехай збираються, роблять заяви. Але, думаю, що перспектив у цього співтовариства і майбутнього немає. Думаю, це – політична організація. Але, крім голої політики, є ж економічна основа. Як би ти не виступав проти Сходу, усе рівно туди підеш, щоб збути свою продукцію. Навіщо наставати на граблі?"

Як відомо, минулого тижня в Києві країни Балтійсько-чорноморсько-каспійського регіону заявили про створення Співтовариства демократичного вибору як урядового і неурядового Форуму співпраці.

У роботі Форуму взяли участь президенти України Віктор Ющенко, Грузії Михайло Саакашвілі, Естонії Арнольд Рюйтель, Словенії Янез Дрновшек, Македонії Бранко Црвенковський, Латвії Вайра Віке-Фрейберга, Молдови Володимир Воронін, Литви Валдас Адамкус, Румунії Траян Бесеску.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування