Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура заявляє, що Піскун її дискредитує

Вівторок, 6 грудня 2005, 16:10

Колегія Генеральної прокуратури заявляє, що Святослав Піскун не має права обіймати посаду генпрокурора.

"Жодне рішення суду без відповідного указу глави держави не є правовою підставою для обіймання посади генерального прокурора", - йдеться у заяві колегії Генпрокуратури, розповсюдженій її прес-службою у вівторок.

Колегія нагадує, що згідно з Конституцією України, генпрокурора може призначити на посаду лише президент за згодою Верховної Ради і "ніякої іншої процедури не існує".

Крім того, як йдеться у повідомленні, заяви Піскуна про наміри приступити до виконання обов’язків генпрокурора, а також оприлюднення ним у ЗМІ рішень з кадрових і процесуальних питань не відповідають законодавству і завдають шкоди авторитету прокуратури.

Колегія Генпрокуратури також заявляє, що органи прокуратури усіх ланок "продовжують працювати у звичному правовому режимі і гарантують суспільству належне виконання покладених на них функцій на основі позапартійності, неупередженості та законності".

"При виконанні своїх функцій органи прокуратури, незалежно від особи генерального прокурора, мають керуватися виключно нормами законодавства", - сказано в заяві.

Заяву підписали члени колегії Сергій Винокуров, Микола Голомша, Тетяна Корнякова, Володимир Кудрявцев, Григорій Середа, Володимир Присяжнюк, Олександр Шинальський, Віктор Шокін, Віталій Щоткін.

Як відомо, у понеділок Піскун звільнив заступників генпрокурора і призначив своїм першим заступником Голомшу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування