Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни вирішили, скільки газу потрібно Україні

Четвер, 8 грудня 2005, 15:47

Міністр промисловості й енергетики Росії Віктор Христенко заявив, що Росія готова повністю виконати всі домовленості з Україною щодо обсягів газової співпраці на 2006 рік.

"Ми готові повністю забезпечити всі необхідні обсяги поставок газу в Україну", - заявив Христенко на нараді в четвер у президента Росії.

Він підкреслив, що між Москвою і Києвом сьогодні досягнуте "абсолютно однозначне розуміння з обсягів газової співпраці на наступний рік".

"На сьогоднішній день не знайшло вирішення одне питання. Мова йде про висунуту президентом України ініціативу щодо досягнення прозорості у взаєминах Москви і Києва в газовій сфері", - сказав міністр.

За його словами, зараз "йдуть важкі, переговори, які поки не знаходять вирішення, щодо ринкових тарифів за транзит російського газу на 2006 рік".

Одночасно Христенко підкреслив, що й у Москви, і в Києва не викликають сумніву обсяги газу, які повинні пройти в 2006 році транзитом через Україну і повинні бути поставлені власне на Україну.

Як повідомив голова Мінпроменерго, обсяг транзиту російського газу через Україну в 2006 році складе 112 млрд. кубометрів. "Ця цифра не викликає сумнівів ні в нас, ні в українських партнерів", - сказав він.

Що стосується забезпечення України російським газом, то, як нагадав Христенко, загальний паливно-енергетичний баланс на наступний рік Росією й Україною "підтверджений і погоджений".

Міністр пояснив, що цей баланс формується за рахунок власне українського газу, газу, що постачається в Україну із Середньої і Центральної Азії транзитом через Росію і власне російський газ, що йде в Україну.

За словами міністра, обсяг газу, що йде в Україну транзитом через РФ і постачається в цю країну безпосередньо з Росії, у 2006 році складе 51 млрд. кубометрів.

"Ця цифра теж не викликає питань. Ми готові забезпечити необхідні обсяги", - сказав він.

Тим часом, прем'єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський у четвер відзвітував перед президентом країни Олександром Лукашенком про завершення переговорів з "Газпромом". Відповідно до досягнутих домовленостей у наступному році "Газпром" поставить у республіку 21 млрд. кубометрів газу за ціною $46,68 за одну тисячу кубометрів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:10
Окупанти заявили про збиття 17 БПЛА над Росією, частина - біля нафтобази
09:01
Виставка досягнень книжкового господарства. В Києві відкрили ще один фестиваль книги
08:54
Італія викликала посла Росії через привласнення майна "дочки" італійської компанії
08:40
Херсонщина: росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури та навчальний заклад
08:30
Що варто знати про Страсний тиждень: звичаї та церковні традиції
08:22
Росія знову втратила понад тисячу військових за добу
08:15
Скелетоніст Гераскевич: Якщо ми будемо слухати все, що хоче МОК, тоді будемо бачити російських терористів на спортивних змаганнях
08:01
Вчені припускають, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику
07:44
оновлено від 4:40, фотоУ Миколаєві пролунали вибухи, зайнялася пожежа
07:28
Вночі ворог атакував Україну 4 "Шахедами" і 5 БпЛА невстановленого типу – зведення
Усі новини...